Mergi direct la conținut »
(Publicitate) Bateria auto - tot ce trebuie să știi despre un acumulator de mașină
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > (Publicitate) Bateria auto - tot ce trebuie să știi despre un acumulator de mașină

(Publicitate) Bateria auto – tot ce trebuie să știi despre un acumulator de mașină

Să rămâi în pană de curent cu mașina este una dintre cele mai neplăcute situații, iar de multe ori la baza acestei probleme stau acumulatorii descărcați peste noapte. Poate ți s-a întâmplat ca tocmai atunci când ai fost presat de timp să constați că nu-ți pornește automobilul din cauza bateriei. Cauzele sunt multiple, de la luminile uitate aprinse peste noapte și până la alternator, care s-ar putea să fie defect. Află în rândurile următoare ce poți face pentru a fi sigur că nu vei avea necazuri la pornire.

Bateria auto – de ce se descarcă?

Poate cea mai frecventă situație este atunci când uiți luminile aprinse peste noapte. Bateria se descarcă și, nefiind pornit motorul, nu se poate reîncărca. Eroarea umană este corectată la mașinile moderne, dotate cu sisteme de avertizare pentru diverși consumatori uitați în funcțiune.

Nu același lucru se poate spune despre componentele care consumă curent în mod continuu, indiferent dacă motorul este pornit sau nu. Este cazul ceasului, al alarmei de securitate sau al prizei auto, care îți va încărca telefonul și după ce scoți cheia din contact. Prin urmare, un consum parazitar prea mare îți poate descărca bateria.

O altă cauză a descărcării acumulatorului auto este încărcarea defectuoasă. Alternatorul mașinii tale poate avea probleme de funcționare, poate alimenta cu curent electric anumite componente ale mașinii, caz în care bateria nu va mai fi încărcată la parametri optimi în timpul mersului.

Totodată poate fi vorba despre o baterie veche. În general perioada de viață a unei baterii este de 4 – 5 ani, iar dacă mașina nu pornește mai multe zile la rând, cea mai bună soluție este înlocuirea acumulatorului.

Acumulator auto – la cât timp se schimbă

Bateria mașinii are în general o durată de viață recomandată de producător de 4 – 5 ani. După această perioadă este recomandată înlocuirea, deoarece autonomia și performanțele vor continua să scadă.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

De asemenea, temperaturile extreme au un impact destul de puternic asupra acumulatorilor auto, micșorându-le durata de viață. La aceasta se adaugă ciclurile de încărcare, influențate într-o bună măsură de durata drumurilor cu mașina. Dacă obișnuiești să călătorești pe distanțe scurte cu mașina, alternatorul nu va avea timp să încarce complet bateria, acest tratament ducând la o îmbătrânire mai rapidă a acesteia.

De aceea, în lunile de iarnă, când frigul cauzează probleme, poți folosi un redresor pentru acumulatorul auto descărcat. Acesta transformă curentul alternativ în curent continuu, cu care alimentează bateria. Folosește-l ori de câte ori remarci că becul indicator al bateriei rămâne aprins în bord sau că luminile și claxonul au intensitate scăzută la pornirea motorului. Te poate scuti de multe probleme.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Procedura corectă prin care poți primi curent de la o altă mașină

Dacă autoturismul tău nu mai pornește și ai în preajmă pe cineva care îți poate da curent electric, este bine să urmezi câțiva pași pentru a fi eficient.

Mai întâi, ar trebui să ai în dotare două cabluri de pornire, echipate cu clești la fiecare capăt. Pentru a nu tensiona cablurile, cele două mașini trebuie să fie destul de aproape una de alta. Deschide capota fiecărui vehicul și înlătură protecțiile bornelor (dacă bateriile sunt dotate cu așa ceva), apoi conectează cablurile în felul următor: leagă cleștii cablului roșu la borna “+” a fiecărei mașini, un clește al cablului negru la borna “-” a bateriei donatoare, iar pe celălalt clește negru prinde-l de o parte metalică a mașinii ce primește curent, cât mai departe de baterie.

După ce ești sigur că ai prins bine cleștii pe borne, pornește motorul mașinii donatoare, apoi pe cel al autoturismului cu probleme și lasă-le să funcționeze câteva minute. Deconectează cleștii în ordinea inversă, lăsând motorul mașinii ce a primit curent în funcțiune pentru încă 30 de minute. Ar trebui să ai bateria încărcată.

În concluzie, identificând și prevenind multiplele cauze pentru care mașina ta nu mai pornește îți vei crește șansele de a evita neplăcerile. Cumpără un redresor pentru a încărca bateria, prelungindu-i în felul acesta durata de viață.

Close
Închide
  Close