Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/Rădulescu (PSD): Cei cu condamnări până în 3 ani, cei bolnavi și bătrânii să facă închisoare la domiciliu
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

EXCLUSIV/Rădulescu (PSD): Cei cu condamnări până în 3 ani, cei bolnavi și bătrânii să facă închisoare la domiciliu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marți, într-un interviu pentru Libertatea, că din luna februarie, când se va termina cu transpunerea în legislație a Directivei europene privind prezumția de nevinovăție, PSD vrea să înceapă discuțiile pe Codul penal și Codul de procedură penală, unde are aproape 60 de amendamente, făcute de judecători și în consultare cu profesori de drept. El propune ca toți cei condamnați la închisoare până în 3 ani, pentru alte fapte decât cele cu violență, cei care au boli incurabile și cei peste 60 de ani să facă închisoare la domiciliu.

De Valentina Postelnicu,

Cătălin Rădulescu precizează că acest lucru poate fi o soluție pentru pușcăriile pline din țara noastră. Deputatul PSD a arătat că la Comisia Europeană, pe justiție, ”unde comisarul european este o doamnă din Polonia, o persoană care a fost anchetată, judecată și apoi achitată”, se lucrează la un proiect de Directivă cu acest subiect, care va deveni obligatoriu pentru toate statele membre UE.

”Eu am anticipat și am făcut o inițiativă legislativă de modificare a Codului de procedură penală, prin care toate faptele care vor fi condamnate până în trei ani, mai puțin cele cu violență, proxenetism, viol, să fie pușcărie la domiciuliu. Să nu băgăm pe toată lumea la pușcărie. De asemenea, persoanele cu boli incurabile, diabet, cu boli cardio-vasculare, cancere, pentru că nu poți ține astfel de persoane în pușcărie. Și, de asemenea, cei peste 60 de ani”, a mai spus Rădulescu, precizând că în toate țările civilizate asta se dorește.

O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
Recomandări
O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
 

Nu este prima oară când PSD vorbește despre o formă de lege a grațierii. În luna ianuarie apărea un proiect de Ordonanță publicat pe site-ul Ministerului Justiției, condus la acea vreme de social-democratul Florin Iordache, prin care se graţiau în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv și pedepsele cu amendă, aplicate de instanţa de judecată.

În plus, li se micșorau pedepsele la jumătate și celor peste 60 de ani, gravidelor și persoanelor cu copii în întreținere sau care au boli incurabile. Ulterior, Guvernul condus de Sorin Grindeanu a renunțat la intenția de a susține o astfel de ordonanță, după proteste ample.


Citește și:

VIDEO EXCLUSIV/Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: „Propunerile noastre trebuie să oprească abuzurile din justiție”

Close
Închide
  Close