„Nu am de gând să vă mint, am venit aici cu un taxi”, le-a spus ea gazdelor Martin Buxant și Christophe Deborsu în timpul interviului televizat, după ce jurnaliștii au întrebat-o cum a ajuns la studio într-o zi în care nu este permisă circulația cu vehiculele personale în oraș.

„De acasă până aici, aveam de făcut 45 de minute cu bicicleta, ceea ce era un pic complicat, așa că am luat un taxi”, a adăugat ea.

Deplasarea cu un taxi este permisă în timpul zilei fără mașini din capitala belgiană, dar observatorii și politicienii belgieni au criticat-o pentru că a ales un mijloc de transport cu emisii ridicate.

În timpul interviului, ea a pledat pentru noi investiții în transportul public, pentru schimbarea configurației parcărilor din oraș și reducerea prețurilor la biletele de autobuz și de tren.

„Dacă oamenii aleg mașinile, atunci acest lucru se întâmplă pentru că alte mijloace de transport public nu sunt suficient de dezvoltate, așa că este responsabilitatea politicienilor”, a spus ea.

Partidul Ecolo susține mobilitatea ecologică printr-un plan în 16 puncte pentru îmbunătățirea sistemului de transport.

Marc-Jean Ghyssels, membru al parlamentului belgian din Bruxelles, a ironizat-o pe Maouane pe platforma de socializare X (fosta Twitter), scriind: „Să iei mașina în ziua fără mașini pentru a vorbi despre ecologie! Pentru că «45 de minute cu bicicleta este un pic complicat»”.

A doua zi, Rajae Maouane a postat pe X o fotografie cu ea pe o bicicletă electrică.

Foto: Profimedia Images

Comentarii (10)

Vrajitoarea   •   20.09.2023, 13:39

,,Duminica verde” pentru alții!....fix ca la noi!

valihaita   •   19.09.2023, 11:07

Prea mult se exagereaza...Probabil cei care au ironizat-o pe aceasta d-na ar fi vrut ca dansa sa mearga si la sediu ONU din New York pe bicicletapentru a dovedi ca este ” verde ”.

Simona.T   •   19.09.2023, 09:33

Plictiseala mare pe acolo, bine c anu avea golf diesel de la o batranica din Germania....sunt toate la noi :)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.