Atacul desprw care Mănescu spune că a vizat ambasada României la Kabul a avut loc în noaptea de luni spre marți. Presa internațională relatează că mai mulți insurgenți au atacat cu mitraliere Green Village, o zonă unde se află seddile mai multor ambasade și instituții internaționale.

Un român care făcea parte din echipa de securitate a misiunii diplomatice a fost ucis, în încercarea de a-și proteja colegii.

Și-a dat viața pentru a-i salva pe ceilalți, într-un efort de a combate acest atac. Este incredibil cum în continuare, cu toate eforturile pe care România și toate țările partenere NATO le fac în Afganistan, în continuare avem aceste atacuri teroriste. E la ordinea zilei această situație. Atacul a început aseară, sigur este un atac susținut, cu mașini-capcană, cu tot tacâmul, așa cum sunt obișnuiți teoriștii talibani. Colegul nostru care e rănit e în afara oricărui pericol, este stabil. Încercăm să-l transportăm acasă. Deocamdată toți oamenii noștri sunt în siguranță, într-un campus NATO. 12 diplomați au fost în total

Ramona Mănescu, ministru de Externe

Ramona Mănescu, ministrul de Externe, a mai precizat la Antena 3 că un alt român a fost grav rănit în urma atacului. Acesta a fost transportat la spital, iar acum se află în afara oricărui pericol.

Cei 12 diplomați români din misiunea diplomatică se află acum într-o bază NATO. Ramona Mănescu a afirmat că, după stabilizarea situației, diplomații români vor fi readuși în țară cât mai repede posibil.

Ramona Mănescu a precizat că președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă au fost înștiințați despre atac.

În urma atacului, clădirea misiunii diplomatice este distrusă în proporție de 80 la sută.

Citeşte şi:

Diplomat român ucis într-un atac terorist la Kabul. Ramona Mănescu: „Atacul a vizat Ambasada României la Kabul”

Imagini dramatice din Ecuador. Cadavrele oamenilor uciși de COVID-19 sunt lăsate pe străzi
GSP.RO

Imagini dramatice din Ecuador. Cadavrele oamenilor uciși de COVID-19 sunt lăsate pe străzi

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă