MENIU CAUTĂ

Republica Moldova, paralizată de ninsori. Președintele a decretat stare de urgență. Un bărbat a murit în Chișinău, în urma viscolului

Distribuie

Vremea face ravagii în țara vecină. Republica Moldova este paralizată de ninsori, iar președintele țării a decretat stare de urgență, mobilizând armata. Vremea extermă a făcut deja victime. Un bărbat a fost găsit mort, într-un sector al Chișinăului, relatează unimedia.info.


Vremea provoacă haos în România. Meteorologii au anunțat cod portocaliu și cod galben de ninsori

SUMAR:


Iarnă în toată regula, la finalul lunii aprilie, în Republica Moldova. Ninsorile abundente au rupt mii de copaci și fire electrice și a paralizat aproape toată țara. Situația este gravă și în capitala Chișinău, unde transportul public a fost blocat complet din cauza stratului mare de zăpadă. Totodată, multe vehicule au rămas blocate din cauza drumurilor înzăpezite și a copacilor rupți.

Vremea extremă din țara vecină a făcut și victime. Un bărbat a fost găsit mort în Chișinău. Condițiile în care acesta și-a pierdut viața sunt încă neclare.

Totodată, din cauza ninsorilor abundente, primarul din Chișinău, Dorin Chirtoacă, a decretat situație excepțională și i-a îndemnat pe oameni să nu iasă din case și să evite orice deplasare.

Foto: Unimedia.info

Potrivit autorităților, aproximativ 500 de copaci și 60 de fire electrice au fost rupți în urma viscolului care a lovit țara în luna aprilie.

Totodată, Comisia pentru situații exceptionale, condusă de premierul Pavel Filip, a decis să ceară președintelui Igor Dodon instituirea stării excepționale. La scurt timp, președintele Republicii Moldova a decretat stare de urgență și a anunțat mobilizarea armatei.

Foto: Unimedia.info

”Am dispus mobilizarea totală a efectivului armatei naționale pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale. Decretul a fost semnat”, a scris președintele moldovean pe Facebook.

Citește mai multe despre Chișinău și Republica Moldova pe Libertatea.

Comentarii