De Daniel Ionașcu,

„Deja este extins ghidul de finanţare pentru televizoare, pentru maşini de spălat vase. Vrem să extindem acest proiect, Rabla pentru electrocasnice, şi pentru instituţiile statului. Am constatat în instituţia pe care o conduc că am reuşit să scot peste 11.000 de kg de DEE-uri din subsolul Ministerului Mediului. Erau acolo calculatoare de zeci de ani, televizoare, tot felul de carcase şi aşa mai departe.

Deci, peste tot există astfel de deşeuri şi îmi doresc ca în felul acesta să ajutăm autorităţile locale, instituţiile statului, să îşi cumpere echipamente noi, care nu consumă energie multă, care ocupă spaţiu puţin, care sunt şi din punct de vedere estetic plăcute ochiului, deci din toate punctele de vedere să avem câştig. Pentru instituţii publice încă nu am gândit ghidul de finanţare, nu vă pot spune exact ce elemente vom lansa, acum lucrăm la el, dar întâi lansăm ghidul pentru persoane fizice.

Anul acesta am dublat suma faţă de bugetul anului trecut, când în trei zile s-au folosi toţi banii”, a declarat Graţiela Gavrilescu, luni seara, potrivit Mediafax.ro.

Mașini de spălat, frigidere și aparate de aer condiționat la ediția trecută

Anul trecut, prin programul Rabla la electrocasnice s-au putut cumpăra mașini de spălat, frigidere și aparate de aer condiționat, iar bugetul alocat a fost de 20 de milioane de lei.

Cei interesați au predat la schimb electrocasnice vechi, iar la schimb au primit o serie de vouchere de 200, 300 sau 400 de lei, cu ajutorul cărora au putut cumpăra alte produse.

Aceștia nu trebuia să aibă datorii la buget, să aibă minimum 18 ani, domiciliul în România și buletinul valabil.