Mergi direct la conținut »
Salarii și de 4.000 de euro pe lună! Bugetarii care aveau ca scop stoparea pestei porcine câștigă de 10 ori mai bine decât un profesor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Salarii și de 4.000 de euro pe lună! Bugetarii care aveau ca scop stoparea pestei porcine câștigă de 10 ori mai bine decât un profesor

Salarii și de 4.000 de euro pe lună! Bugetarii care aveau ca scop stoparea pestei porcine câștigă de 10 ori mai bine decât un profesor

Pesta porcină a pătruns deja pe ambele flancuri ale țării, cu 13 județe ce vor fi afectate la finalul lunii august, conform unui raport al Comisiei Europene. Iar cei responsabili de combaterea sau izolarea molimei, șefii ANSVSA, au ordonat stoparea inspecțiilor veterinare în chiar plină propagare a bolii!

de Răzvan Luțac

Libertatea a publicat azi documentele care au înlesnit galopul pestei porcine. Și revine cu salariile imense ale angajaților Sanepidului veterinar.

Indemnizațiile și salariile din Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor sunt afișate la un avizier aflat la sediul din Piața Presei Libere. Sunt uriașe pentru sectorul bugetar, unii dintre angajați încasând sume lunare de 10 ori mai mari decât un profesor grad II!

Directorul, peste Geronimo

19.203 lei, peste 4.100 euro, e cel mai mare salariu, câștigat de unul dintre directorii generali. Acesta primește mai multe sporuri, dintre care cel pentru condițiile de muncă se apropie de 1.000 de euro!

Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA, considerat secretar de stat, câștigă și el o sumă importantă. 15.200 lei, circa 3.300 de euro.

Atenție! Singurii care câștigă sub 1.000 de euro din tabelul aferent lunii martie sunt cei trei șoferi ai autorității, care sunt plătiți cu puțin peste 500 de euro.

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis
Recomandări

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis

65 de persoane apar pe ștatul de plată al ANSVSA, afișat la avizierul din sediul Autorității

Salariu imens pentru omul lui Geronimo

Un alt director general care primește peste 3.000 de euro este Velizar Barbuli, numit director general la sănătatea și bunăstarea animalelor. Practic, gestionarul situației pestei porcine africane!

Velizar Barbuli este fostul director adjunct al ANSVSA Ialomița, județul natal al lui Geronimo Brănescu. Despre care se spune că  a format o gașcă „de Ialomița”, extrem de puternică și bogată, din care face parte și Barbuli.

Acesta e originar din comuna Traian, Ialomița, la doar 40 de kilometri de Luciu, satul ialomițean în care Libertatea a asistat la sacrificarea tuturor porcilor din ogrăzile oamenilor, porci afectați de pesta porcină africană.

47 din cei 65 de angajați ANSVSA câștigă mai mult de 2.000 de euro pe lună

Azi, Libertatea a prezentat situația incredibilă a stopării inspecțiilor veterinare realizate în anii trecuți în primăvară și înlocuite, acum, cu o analiză de birou.

Astfel, prin semnătura directorului ANSVSA, Geronimo Brănescu, s-au economisit circa 6 milioane de euro, însă s-au pierdut aproximativ un miliard!

Explicaţiile uluitoare ale lui Dincă din rechizitoriul DIICOT. Cum susţine el că a aflat numărul de telefon al bunicului Luizei
Recomandări

Explicaţiile uluitoare ale lui Dincă din rechizitoriul DIICOT. Cum susţine el că a aflat numărul de telefon al bunicului Luizei

Evenimentul zilei a publicat salariul șefului ANSVA, dar și un scurt istoric al acestuia.


CITIȚI ȘI:

Geniul Guvernului Dăncilă: în plină amenințare a pestei, a ordonat eliminarea inspecției veterinare din primăvară, economisind 6 milioane de euro și pierzând aproape un miliard!

Acuzaţii grave la adresa Guvernului Dăncilă! Investitorul român căruia i-au fost ucişi 48.030 de porci spune că i s-a zis că vine pesta africană cu un an întârziere de la primul focar!

Libertatea publică documentul prin care România a fost informată, încă de acum un an şi jumătate, că nu previne pesta porcină

REPORTAJ/ Ţara plânge, Guvernul minte, porcii mor! România abator (VIDEO)

DOCUMENTE DIN INTERIOR: Guvernul ascunde proporţiile pestei porcine, harta Comisiei Europene cu evoluţia focarelor înroşeşte tot mai mult din ţară!

Close
Închide
  Close