Mergi direct la conținut »
Şase persoane, infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile, în Dolj
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Şase persoane, infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile, în Dolj

Şase persoane, infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile, în Dolj. Acestea aveau vârste cuprinse între 59 şi 81 de ani. Potrivit datelor DSP Dolj, numărul persoanelor din judeţ care în urma înţepăturilor de ţânţari au fost infectate în această vară cu acest virus a ajuns la 11.

„În cadrul activităţii de supraveghere şi control al infecţiei cu virusul West Nile care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 mai – 31 octombrie, în săptămâna 32/2018, în judeţul Dolj au fost confirmate 6 cazuri cu infecţie cu virusul West Nile, la o femeie şi 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 59 şi 81 de ani din Craiova – 2, Almăj – 1, Bucovăţ – 1, Dăbuleni – 1 şi Valea Stanciului – 1, internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, cu evoluţie clinică favorabilă”, precizează DSP Dolj.

Celelalte cinci cazuri de infecţie cu virusul West Nile confirmate în Dolj din 20 iulie sunt la o femeie de 80 de ani din Calopăr, la o femeie de 61 de ani din Daneţi şi la alta de 62 de ani din Craiova, la un bărbat de 58 de ani din Craiova şi la unul de 42 de ani din Drăgoteşti. Potrivit sursei citate, infecţia cu virusul West Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Copii sub 15 ani nu sunt afectaţi.

Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă; să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor; să îndepărteze recipientele de apă stătută.

Un român a murit din cauza infecției cu virusul West Nile. Virusul West Nile a făcut prima victimă în România, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Este vorba de un bărbat de 79 de ani, care avea alte afecțiuni, pe care infecția le-a agravat.

Citește și

VIDEO/ A mers 600 de kilometri pe jos, pentru educaţie. Povestea româncei care a renunţat la o viaţă de vis în Elveţia pentru a-i ajuta pe copii

 

Close
Închide
  Close