De Mihai Niculescu,

Se închid toate parcurile și locurile de joacă, se închid toate florăriile, se instituie obligativitatea spălării zilnice cu dezinfectant a tuturor peroanelor și stațiilor STPT și a trotuarelor din jur, pe o distanță de zece metri, se instituie obligativitatea spălării zilnice a piețelor, se instituie obligativitatea evitării aglomerației în piețe prin personal de pază, se interzice circulația mijloacelor de transport în comun STPT în perioada 22.30 și 4 dimineața și se instituie obligativitatea dezinfectării zilnice a căilor de acces în blocuri și a casei scărilor.

Se vor dezinfecta inclusiv balustradele, mânerele încuietoarelor geamurilor, ușilor, inclusiv ușilor lifturilor și butoanele interfoanelor și lifturilor.

Toate aceste decizii au fost luate în ședința de marți a CLSUPT, a precizat primarul Nicolae Robu, potrivit tion.ro

„Vă rog pe cei care locuiți la bloc să respectați această măsură cu obligativitatea dezinfectării zilnice a căilor de acces în blocuri și a casei scărilor. Că iată, ni se face cunoscut, că acest virus poate trăi mai multe zile pe trotuar, pe diverse obiecte metalice, pe balustradele de la diversele scări, a încuietorilor geamurilor, ușilor. Peste zi vă rog insistent să stați în casă, numai pentru cumpărături stringent necesare, alimente și medicamente, să ieșiți din casă. Persoanele vârstnice trebuie să stea în casă”, a spus edilul-șef.

Potrivit primarului, polițiștii locali i-au dat în fiecare zi raportul că parcurile din oraș sunt pline de vârstnici care ies să se joace table sau șah ori cărți.

„Am fost informat în fiecare zi de Poliția Locală că în parcuri ies cetățenii obișnuiți să joace table, să joace șah, cărți în foișoarele pe care le-am pus în aceste spații de relaxare, să socializeze. Nu trebuie să continue această activitate în această perioadă”, mai spus primarul orașului Timișoara.

Citeşte şi:

Izolați în autorulotă: Ce fac cei doi jurnaliști români care călătoresc cu duba prin Europa după ce țările și-au închis granițele și au oprit circulația?

EXCLUSIV. Mama cu COVID-19 internată 9 zile la Medlife: ”Aveam pneumonie, febră. Nu înțeleg de ce m-au testat atât de târziu!”

”Medicamentul minune”. Clorochina ar putea avea potențial împotriva COVID-19, dar nimic nu este dovedit încă

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi