Profesoarea Maria Păvăluță, directoarea școlii din Cluj-Napoca, a confirmat că e existat un “eveniment”, pe 20 octombrie.
Între altele, dascălul afirmă:
- incidentul a avut loc înaintea începerii orelor de curs, pe hol;
- profesorul de serviciu a anunțat directorul școlii, mediatorul școlar și poliția.
Prof. Păvăluță afirmă că agenții de poliție au discutat cu victima și cu agresorii. Apoi “au decis să se deplaseze în comunitatea Pata-Rât, pentru a dialoga cu părinții agresorilor”.
Dascălul afirmă că elevii au fost cercetați disciplinar și “vom aplica sancțiunile din Regulamentul Intern. Cei doi elevi au fost consiliați psihologic de mediatorul școlar”.
“Eleva a spus că nu o mai doare”
În schimb, profesoara afirmă că, “întrebată de dirigintă cum se simte (n.r. – după ce a fost agresată), Alexia a declarat că fost lovită cu ghiozdanul peste mână, dar nu o mai doare și poate rămâne la oră”.
Deși a fost anunțată că a fost sesizată Poliția, mama elevei a sunat la Secția 7, iar polițiștii au revenit la școală, neștiind că e vorba de același incident. Mama, cadru medical, a fost și cea care a solicitat Ambulanța, în mod abuziv, fără a anunța directorul. Dirigintele și asistentul medical care a consultat-o pe fetiță nu au considerat necesară apelarea serviciului de urgență.
Maria Păvăluță, directoarea Școlii Gimnaziale Traian Dârjan, din Cluj-Napoca:
Asistentul medical i-a scris elevei un bilet de trimitere la Ortopedie, în vederea unor investigații suplimentare.
Directoarea afirmă că a înștiințat IȘJ despre incident, dar că nu știa despre faptul că familia a mers cu eleva la IML.
“Școlarizăm elevi din medii defavorizate. Incidente mai apar, în condițiile speciale de azi”
În final, ne-a mai transmis: “Unitatea noastră școlarizează cu precădere copii din comunitatea Pata-Rât și se confruntă cu toate problemele psihologice și sociale pe care le au cei proveniți din medii defavorizate”.
“Derulăm numeroase programe care vizează diminuarea absenteismului, abandonului școlar și a violenței, însă, sporadic, acestea reapar, mai ales în condiții speciale, când copiii sunt obligați să respecte reguli stricte de interacțiune cu care nu au fost obișnuiți”, explică prof. Păvăluță.
Marinela Marc, inspector școlar general, a comunicat, în mare, aceleași lucruri. În plus, am aflat că acest caz a fost raport și la Protecția Copilului Cluj, urmând ca elevii agresori să fie evaluați.
Potrivit Inspectoratului General de Poliție Cluj, polițiștii Secției 7 Poliție s-au sesizat din oficiu, fiind desfășurate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
“Urmare acestui eveniment, conducerea unității de învățământ și personalul care asigură paza au fost informați despre necesitatea implicării în vederea prevenirii manifestării unor comportamente necorespunzătoare în rândul elevilor, precum și a unor astfel de evenimente”, a mai transmis IPJ