Mergi direct la conținut »
Secția de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu va fi închisă. Singurul medic și-a luat concediu și nu se mai întoarce
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Secția de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu va fi închisă. Singurul medic și-a luat concediu și nu se mai întoarce

Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Nehoiu se închide, începând de vineri, 14 decembrie. Singurul medic specialist, care este pensionar, și-a luat concediu și a anunțat conducerea unității medicale că nu va mai reveni la serviciu.

Directorul Spitalului Orășenesc Nehoiu a spus că activitatea secției de Pediatrie va fi suspendată în perioada 14-31 decembrie, cât durează concediul de odihnă al medicului pediatru pensionar.

„Medicul Gabriela Angelescu are 67 de ani, este medic pediatru pensionar, dar are derogare să mai profeseze la Spitalul din Nehoiu, unde nu există niciun alt medic de specialitate la secţia pentru copii. Aceasta a anunţat că înainte de sărbători îşi ia concediu, apoi se retrage”, a spus directorul Spitalului Orăşenesc Nehoiu, dr. Sergiu Remisovschi, conform Agerpres.

Medicul Gabriela Angelescu a anunțat că se pensionează
sursă foto: captură video TVR

Reprezentanții unității medicale anunțaseră inițial secția de Pediatrie își suspendă activitatea. Acum vor fi nevoiți să ia măsuri, după ce spitalul a rămas fără medic pediatru.

În aceste condiții, pacienţii vor fi redirecţionaţi către spitalul din Buzău, aflat la peste 70 de kilometri distanţă. Urgenţele vor fi tratate de medicul de gardă de la secţia Interne.

Conducerea Spitalului din Nehoiu susține că doar 16 din cele 25 de posturi de medici specialişti şi medici primari ale spitalului au fost ocupate, deși au fost organizate mai multe concursuri.

Aproape 50 de copii sunt internați în fiecare lună, în medie, la Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu. La unitatea medicală sunt arondate peste 50.000 de persoane din 11 localităţi de pe Valea Buzăului.

sursă foto: jurnaluldebuzau.ro


 

Close
Închide
  Close