De Valentina Postelnicu,

Viceliderul grupului senatorial USR, Vlad Alexandrescu a solicitat modificarea ordinii de zi a şedinţei de plen, în vederea dezbaterii comunicatului semnat de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Propunerea a fost susţinută şi de grupul PNL, dar a fost respinsă cu 46 de voturi împotrivă şi 25 pentru.

Mario Oprea, vicelider al grupului PNL, şi Traian Băsescu, senator PMP,  au anunţat că formaţiunile pe care le reprezintă se delimitează de poziţia comună exprimată de preşedinţii celor două Camere ale legislativului faţă de comunicatul Departamentului de Stat al SUA privind legile Justiţiei.

Parlamentarii PMP au părăsit sala de plen, în semn de protest.

Senatorul liberal Alina Gorghiu a subliniat, la rândul ei, că nu există alt loc decât plenul Senatului României unde un astfel de subiect să poată fi discutat.

„Nu poţi să expediezi într-un comunicat, pe care îl asumi în numele Parlamentului, o poziţie, dacă nu ai discutat cu colegii. Iar eu mă simt jignită, împreună cu grupul PNL, că nu mi s-a cerut părerea şi vă invoc articolul 13 punctul 23 din Regulamentul comun, care spune foarte clar: ‘Declaraţiile, mesajele sau alte acte cu caracter exclusiv politic se discută în plenul reunit'”, a subliniat ea.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

În urma unei pauze de consultări, liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, le-a cerut celor din Opoziție să vină cu o propunere concretă.

”După ce vă treziţi, să veniţi cu ea să o supunem dezbaterii. Altminteri, văd că aveţi o tendinţă de a fugi din sală. Facem dezbatere şi facem vot pe orice doriţi dumneavoastră”, a spus Şerban Nicolae.

Urmare a faptului că senatorii USR şi PNL au părăsit sala, şedinţa a fost suspendată, din lipsă de cvorum.

Se cere demisia lui Liviu Dragnea și în plenul Camerei Deputaților.

Opoziția l-a acuzat, miercuri, pe Dragnea, că a încălcat Regulamentul celor două Camere, prin declarația semnată împreună cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și adresată Departamentului de stat al SUA. Ședința este condusă de vicepreședintele Florin Iordache, de la PSD, care a afirmat că, potrivit regulamentului, președintele Camerei reprezintă forul legislativ pe toată perioada mandatului. El a cerut sistarea discuțiilor, iar majoritatea a votat pentru reluarea dezbaterii pe proiectele de lege. Opoziția a părăsit plenul, iar cei de la USR au mers la biroul lui Liviu Dragnea, pentru a-i cere demisia.

Citește și: Ultimii ”dresori” de bivoli din Hulubești.”Bivolița nu își dă laptele oricui, iar dacă se înfurie…”

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor
GSP.RO

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă