MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 10:33

Sorin Ovidiu Vîntu, mesaj despre mitingul diasporei: „Să vă ia dracu’!”

Distribuie

Sorin Ovidiu Vîntu a scris un mesaj lung prin care îi îndeamnă pe oamenii din România să se alăture celor veniți din străinătate pentru mitingul din 10 august. Omul de afaceri, condamnat la opt ani de închisoare, își începe mesajul cu afirmația "Să vă ia dracu'!", însă apoi notează că un număr cât mai mare de oameni ar putea să-i facă pe politicieni să fie mai responsabili și chiar ar putea genera schimbarea sistemului.

„Să vă ia dracu, pe voi şi mitingul vostru”, e începutul mesajului lui Sorin Ovidiu Vîntu, pe pagina sa de Facebook, înainte de mitingul diasporei.

„Prin ceea ce aţi hotărât să faceţi în ziua de 10 august, mi-aţi arătat că sunt un dobitoc şi urăsc când cineva îmi produce astfel de revelaţie. Am fost convins că proiectul «partenerilor noştri strategici» de a ne distruge identitatea naţională va avea succes din cauza voastră, a celor care, cu doar câteva sute de euro sau dolari în buzunare, cu una sau două valize bucşite cu boarfe, aţi luat drumul pribegilor. Eram convins că veţi fi asimilaţi, voi, copii voştri şi, încetul cu încetul, familiile şi prietenii rămaşi acasă. Nu doar că nu au reuşit să vă asimileze, dar la primul semnal că vă este ameninţată casa, casa voastră adevărată, aţi sărit cu mic cu mare, aţi lăsat totul baltă (întocmai ca strămoşii voştri când năvăleau turcii sau tătarii) şi v-aţi repezit să o apăraţi. Că pericolul este real sau nu, voi aşa credeţi şi acţionaţi în consecinţă”, continuă omul de afaceri condamnat la opt ani de închisoare.

„Băi generaţie din Moldova, băi generaţie din Ardeal, băi generaţie din Muntenia, mitingul din 10 august trebuie să fie şi mitingul tău. Acest miting depăşeşte cu mult ca semnificaţie un simplu miting anti-PSD. Dacă veţi participa şi voi, el va deveni un miting pentru România. Reunirea pribegilor noştri cu voi va putea să marcheze reunificarea spirituală a întregii naţii române. Acest miting va arăta nu doar PSD-ului, ci tuturor politicienilor români, tuturor cancelarilor lumii, că românii sunt o nucă greu de spart, că au casa lor şi că nu o vor ceda nimănui fără luptă, că a venit vremea ca politicienii să-şi onoreze obligaţiile şi să creeze aici civilizaţia materială a occidentalilor. Este pentru primă dată, generaţie, când te îndemn să participi la un miting. Având şi participarea ta, el ar putea să provoace o resurecţie morală a întregii societăţi, ar putea genera schimbarea sistemului politic, i-ar putea responsabiliza cu adevărat pe cei care, din patru în patru ani, iţi cerşesc votul. Dacă aş fi avut cum, inclusiv eu aş fi fost acolo şi aş urla alături de voi: „Jos proştii, jos mincinoşii, jos incapabilii! Din motive lesne de înțeles eu m-aș abține de la „Jos penalii!”, lucru pe care cel care a ciordit un pogon de case din Sibiu nu are bunul simț să îl facă”, mai scrie Sorin Ovidiu Vîntu.


Citește și:

Câți bani au trimis în țară românii care muncesc și trăiesc în afara țării

Citește mai multe despre sorin ovidiu vintu pe Libertatea.

Comentarii