MENIU CAUTĂ
25 Aug. 2016 23:30 , de Maria Apostol

EXCLUSIV. Scandal într-o școală din București. ”Profesorul gunoier” terorizează elevii

Distribuie

Relu Mărășteanu, profesor de desen la Școala nr 66, din București, a fost surprins într-o ipostază absolut șocantă pe străzile din Pantelimon, culegând, dezbrăcat, gunoaie.  Aceasta nu este singura problemă. El este acuzat că a terorizat generații de elevi, fiind aceptat să rămână la catedră doar dacă ”își ia pastilele”.

La mai puțin de o lună până la începerea școlii, un grup de părinți din București s-a decis să vorbească despre abuzurile pe care un profesor  catalogat ca fiind cu probleme de sănătate le face asupra elevilor de la o școală din Pantelimon. Cazul nu a intrat încă în atenția Inspectoratului Școlar, pentru că toate plângerile făcute de părinți au rămas blocate în sertarele direcțiunii. Profesorul acuzat se numește Relu Mărășteanu și predă o materie foarte frumoasă, menită, doar teoretic, să-i relaxeze pe elevi. În realitate, pentru cel puțin două generații de elevi ea a devenit un coșmar.
editat3

'Profesorul le strică intenționat media'

'Copilul meu se trezea plângând în ziua în care avea desen, din cauza acestui profesor care îl jignea în toate felurile doar pentru că venea îmbrăcat frumos la școală și avea acuarele mai sofisticate. În condițiile în care igiena lui este una precară, dar nimeni din școală nu i-a reproșat niciodată asta. În momentul în care i-am făcut plângere am aflat de la alți profesori că nu ar fi avut testul psihologic luat, fiind condiționat să rămână la catedră doar dacă își ia medicamentele', a povestit mama unui elev de la Școala nr 66.

Relu Mărășteanu este acuzat, de asemenea, că pe lângă limbajul agresiv strică intenționat mediile elevilor.
editat4

'Acest profesor cu probleme este cunoscut că dă numai note de 1 și strică intenționat media elevilor care au inclusiv 10 pe linie, susținând că nu există copii deștepți. Nu doar că mi-a jignit băiatul, dar când face crize aruncă lucrurile copiilor pe jos. I-am spus că-i fac plângere la poliție și m-am trezit cu un mesaj de amenințare', susține mama unui alt elev din aceeași școală.

Comportamentul bizar de care este acuzat profesorul de desen este reflectat și în pozele care l-au surprins pe străzile din Pantelimon care îl înfățișează dezbrăcat și răvășit, cărând gunoaie, cei care îl cunosc spunând că și-a făcut un obicei din a căuta prin tomberoane.

Relu Mărășteanu nu a putut fi contactat de către reporterii Libertatea pentru a explica acuzațiile și pozele în care a fost surprins. Directoarea Școlii nr. 66 a refuzat însă orice dialog după ce a văzut pozele cu colegul ei.

Loading...
Comentarii