De Viorel Tudorache,

Potrivit IGSU, în cursul zilei de luni pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și litieră la limita județelor Hunedoara și Timiș, între localitățile Lăpugiu de Sus și Pietroasa.

Forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 85 ha, fiind indentificate mai multe focare.

Peste 900 de hectare au ars doar în Buzău. Doar două sancțiuni aplicate

În aceeași zi a avut loc altă intervenție în județul Buzău. Pe raza comunei Calvini au fost incendiate 300 ha de vegetație uscată și litieră de pădure.

Alte aproximativ 625 de hectare de vegetaţie uscată au ars, în noaptea de marţi spre miercuri, în cinci incendii produse pe raza judeţul Buzău. Pe raza comunei Berca a ars o suprafaţă de 600 ha, vegetaţie uscată şi lăstăriş, în comunele Costeşti, 5 ha, Bisoca, 13 ha, Scutelnici, 2 ha, Vintilă Vodă, 5 ha.

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău a mai declarat, pentru Agerpres, că, în luna martie, pompierii au acţionat pentru stingerea a 57 de incendii de vegetaţie, fiind aplicate doar două sancţiuni, autorii celorlalte incendii rămânând neidentificaţi. 

ISU Tulcea: ”Incendiu, cel mai probabil, provocat”

La marginea municipiului Tulcea au ars, marţi după-amiază, aproape 60 de hectare de vegetaţie uscată, stuf şi papură au ars, în urma unui incendiu cel mai probabil provocat, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. Potrivit pompierilor, flăcările au fost declanşate de persoane necunoscute.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

În comuna Poiana Teiului, județul Neamț, pompierii au intervenit miercuri pentru a stinge un incendiu izbucnit marţi, care a afectat 24 de hectare de păşune şi fond forestier.

Un bărbat a fost amendat, în Neamț, cu 2.500 de lei

Potrivit ISU Neamţ, incendiul a izbucnit după ce un bărbat din localitate a făcut curat în gospodărie şi a dat foc resturilor vegetale în afara proprietăţii. Persoana care a cauzat incendiul a fost sancţionată cu suma de 2.500 lei.

În Suceava, o suprafaţă de 30 de hectare de vegetaţie uscată a ars miercuri în zona localităţii Şaru Dornei, județul Suceava.

Citeşte şi:

Raed Arafat: „Șefa ATI de la Spitalul Gerota se simte bine, e în afara oricărui pericol”

Metroul din Drumul Taberei va începe să circule cu călători în iunie-iulie. Anunțul ministrului Transporturilor

Florin Pârvu, antrenor la Henan Jianye: „În China, viața revine la normal, dar mă tem să-mi abandonez familia aici”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite