Mergi direct la conținut »
UPDATE| Sute de polițiști pe urmele atacatorului din Strasbourg. Cinci persoane au fost reținute, dar atacatorul este tot în libertate
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE| Sute de polițiști pe urmele atacatorului din Strasbourg. Cinci persoane au fost reținute, dar atacatorul este tot în libertate

UPDATE| Sute de polițiști pe urmele atacatorului din Strasbourg. Cinci persoane au fost reținute, dar atacatorul este tot în libertate

Sute de polițiști îl vânează, miercuri dimineață, pe bărbatul care a deschis focul, marți seara, în apropierea târgului de Crăciun din Strasbourg, omorând trei persoane și rănind alte 12, scrie BBC News.

UPDATE ora 10:30: Un înalt oficial al guvernului francez a declarat, miercuri dimineață, că cinci persoane au fost reținute până acum în acțiunea de amploare demarată de poliția franceză pentru prinderea bîrbatului care a deschis focul la târgul de Crăciun de la Strasbourg. Cherif Chekatt rămâne, însă, în libertate.

Laurent Nunez, secretar de stat pentru ministerul de Interne din Franța, a declarat, miercuri, la postul de radio France-Inter că atacatorul ar fi putut fugi până acum în Germania.

Oficialul a negat știrile privind o intervenție polițienească la renumita catedrală din centrul orașului, dar a spus că autoritățile continuă căutarea atacatorului.


Miercuri dimineață, 350 de agenți de securitate erau pe urmele celui care a fost identificat de presa franceză drept Cherif C.

Presa franceză citează surse care spun că bărbatul ar fi fost identificat în cartierul Neudorf, acolo unde își avea și locuința și unde au fost efectuate percheziții în cursul dimineții de marți. Locuitorilor de aici li s-ar fi cerut să rămână în case. Un imobil în care s-ar putea afla bărbatul ar fi fost încercuit și pus sub observare.

Cu toate că ancheta a fost preluată de procurorii antiterorism din Franța, autoritățile nu sunt sigure că a fost vorba de un atac terorist. „S-a luptat de două ori cu forțele noastre de securitate”, a declarat ministrul francez de interne, Christophe Castaner.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Confirmând că trei persoane au decedat, Castaner a spus că au fost întărite controalele la frontiere și măsurile de securitatea la toate piețele de Crăciun va fi înăsprită.

Șase dintre cele 12 persoane rănite sunt în stare gravă, iar restul au suferit răni care nu le pune viața în pericol.

Poliția a transmis că suspectul în vârstă de 29 de ani s-a născut la Strasbourg și era deja cunoscut de serviciile de securitate ca o posibilă amenințare teroristă.


Citește și: 

Cine este atacatorul din Strasbourg. Un localnic de 29 de ani cunoscut de autorități pentru infracțiuni care nu au legătură cu terorismul

Atac armat la Strasbourg. Poliția germană oprește la graniță mașinile care merg din Germania în Franța

OPINIE/ PAH, despre atacul de la Târgul de Crăciun de la Strasbourg. „Ăsta nu e atentat, e insultă la adresa inteligenței”

Mai mulți eurodeputați români, blocați în Parlamentul European din cauza atacului de la Strasbourg

Renate Weber, în apropiere de Târgul de Crăciun din Strasbourg când a avut loc atacul armat: „Eu am vrut să ies și am ieșit. În hotel, oamenii se adăposteau”


 

Close
Închide
  Close