De Andreea Radu,

„În prima fază vestea e bună, în a doua fază mă așteptam să fie mult mai devreme. Miercuri voi avea din nou o înfățișare la Tribunal, la Suceava, era bine să fi putut să avem expertiza”, a declarat Ovidiu Manea, tatăl lui Alexandru, bebelușul care a trăit 13 zile, înainte de a muri, în 2016, infectat cu piocianic.

Întrebat dacă în cei aproape patru ani de la tragedie, i-a comunicat cineva în ce stadiu se află expertiza medicală, bărbatul a răspuns: „Nu a vorbit nimeni cu noi și nici nu ni s-a mai răspuns la telefon, iar singurele mesajele le-am primit din partea autorităților prin avocat”.

„Ce speranțe avem? Mari speranțe nu îmi pun nici în această expertiză. La cum am văzut că se fac lucrurile în acești patru ani de zile, mari speranțe nu îmi fac, dar sper că mai există oameni care își fac treaba”, a mai spus Ovidiu Manea.

Director IML Iași, Diana Bulgaru, a declarat, în cadrul emisiunii Adriana Nedelea LA FIX, că expertizele sunt deja gata, urmând ca ele să ajungă în primă fază în Comisia de avizare și, apoi, la Parchet.

Echipa de investigații Libertatea & GSP a publicat în 2016 trei cazuri de bebeluși morți la Spitalul din Suceava după ce au contactat piocianic, germenele unei infecții nosocomiale multirezistent la antibiotice.

Citeşte şi:

Primele condamnări în tragedia din Colectiv. Tatăl unei victime: ”Cel mai important este că statul a recunoscut că a greșit”

EXCLUSIV | IML Iași: Expertizele medico-legale în cazul bebelușilor din Suceava care au murit în spital, în 2016, sunt gata. Când vor ajunge la Parchet

Primele condamnări în dosarul Colectiv: 115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați. Patronii clubului – 11 ani și 8 luni, Piedone – 8 ani și 6 luni

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile