Mergi direct la conținut »
Taximetriștii au mărit tarifele. Care este cel mai mic preț pe kilometru, în București
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Taximetriștii au mărit tarifele. Care este cel mai mic preț pe kilometru, în București

Taximetriștii au mărit tarifele. Care este cel mai mic preț pe kilometru, în București

Luna octombrie nu a adus doar majorarea prețului la energie electrică, gaze naturale și carburanții. Și taximetriștii au mărit tarifele. În București, există firme care deja au crescut prețul, de la 1.39 lei/ km la 1.69 lei/km.

De Delia Chilianu,

Taximetriștii din Capitală au mărit tarifele. De la 1 octombrie, una dintre cele mai mari companii de taxi din București, Speed Taxi, are tariful minim de 1.69 lei/km. Măsura a fost luată ca urmare a majorării accizei la carburanți. În prezent, mai există piață mașini care au tariful de 1.39 lei/ km, dar patronii spun că vor ridica și ei prețurile. “Ne vom alinia la prețurile din piață. În București oricum tariful era mic, iar acum (de la 1 octombrie –n.r.), pe fondul acestor scumpiri ar fi ajuns foarte mic. O să mărim tarifele și noi”, ne-au declarat reprezentanții Meridian.  La CrisTaxi tarifele erau ieri la fel, dar angajatele de la dispecerat ne-au spus că ”zilele următoare tariful va ajunge la 1,70 lei/km” .

Și cei de la Taxi 2000, unde tariful este acum de 1.75 lei/ km au spus că vor vedea cum evoluează piața și atunci vor stabili ce tarif vor aplica.

Preț mai mare pentru mașini noi și șoferi “exemplari”

Unele firme de taxi au deja tarife mărite pe motiv că au mașini noi, unde pasagerii au “un plus de calitate”. Spre exemplu, la Taxi Autocobălcescu Plus, prețul este de 1.95 lei/ km.

Și șoferii de la Taxi Pelicanul vor schimba prețul călătoriei. ”Avem multe mașini luate în leasing. Am investit și 15.000 de euro într-o mașină, fiindcă vrem să schimbăm parcul auto, dar și imaginea taximetristului. Și ca atare, vom mări tariful, la 1.68 lei/ km. Intenținăm ca în cazul mașinilor vechi, din 2007, 2008 să lăsăm același preț, dar dacă în piață tariful minim va crește la 1, 69 lei/km, atunci așa vom face și noi, iar atunci pentru mașinile nou-nouțe vor crește tariful la 1, 99 lei/km”, ne-a declarat Mihai Ghișă, șeful firmei Pelicanul.

Deși există zvonuri că majorarea tarifelor de taxi vine și din cauză că serviciile de transport Uber și Taxify le-au afectat încasările, reprezentanții Uber în România neagă aceste informații. “Până acum, nu există cifre concrete care să arate că încasările firmelor de taxi au scăzut de la venirea UBER”, ne-a declarat Alexandra Corolea, purtător de cuvânt Uber România. Potrivit acesteia, tarifele pentru o călătorie cu Uber nu vor fi majorate momentan.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV/ Ce condiții pune Carmen Brumă să se întoarcă în televiziune. ”Nu prea există așa ceva”

EXCLUSIV. “Dosarul” TAROM, episodul 1: Cursa de Roma, în pericol din cauza unui cauciuc uzat ”cosmetizat” cu vaselină | VIDEO

UPDATE. Rockerul Tom Petty, internat în stare gravă. Informațiile inițiale privind decesul lui au fost infirmate

Close
Închide
  Close