Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sfaturi de la Organizația Mondială a Sănătății. Cum se poartă corect masca de protecție

Sfaturi de la Organizația Mondială a Sănătății. Cum se poartă corect masca de protecție

Utilizarea măștilor de protecție este ceva mai complicată decât sunt mulți oameni tentați să creadă. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că o mască trebuie purtată doar până când aceasta devine umedă. De asemenea, atunci când arunci o mască, nu treubuie să atingi decât elasticul care se prinde pe cap, anumță OMS.

De Iulian Budușan,

  • OMS susține că dacă sunteți sănătoși, trebuie să purtați o mască numai în cazul în care aveți grijă de o persoană cu infecție suspectată de coronavirus.
  • Purtați o mască dacă tușiți sau strănutați.
  • Măștile sunt eficiente numai atunci când sunt utilizate în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor și cu frecarea acetora cu dezinfectant sau săpun și apă.
  • Dacă porți o mască, trebuie să știi cum să o folosești și să o dai jos corect.
  • Înainte de a pune o mască, curăță mâinile cu soluții dezinfectante pe bază de alcool sau săpun și apă.
  • Acoperiți gura și nasul cu mască și asigurați-vă că nu există decalaje între față și mască.
  • Evitați să atingeți masca în timp ce o folosiți. Totuși, dacă faceți acest lucru, curățați-vă mâinile cu dezinfectant sau săpun și apă.
  • Înlocuiți masca cu una nouă imediat ce aceasta se umezește și nu reutilizați măști de unică folosință.

Pentru a elimina masca: scoateți-o din spate (nu atingeți partea din față a măștii); o aruncați imediat într-un coș închis; curățați mâinile cu soluții dezinfectante pe bază de alcool sau săpun și apă.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat o listă cu 10 mituri legate de protejarea și tratatrea împotriva COVID-19.

România se confruntă deja cu cazuri de persoane care trebuie să stea în carantină, acasă ori la spital. CNAS precizează că cei asigurați pot beneficia de concediu, plătit cu 75% din salariul brut, dar au voie și la indemnizație de carantină.

Cum ne putem proteja de coronavirus:


Close
Închide
  Close