Mergi direct la conținut »
Timpul trecut al Poștei Române. Călătoria unei scrisori din zona Cișmigiu, București până în Pipera, București: 5 zile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Timpul trecut al Poștei Române. Călătoria unei scrisori din zona Cișmigiu, București până în Pipera, București: 5 zile

Timpul trecut al Poștei Române. Călătoria unei scrisori din zona Cișmigiu, București până în Pipera, București: 5 zile

Scriu textul cu o întârziere proporțională. Și-l voi scrie cronologic, deși timpul n-are nicio logică într-o poveste sfidată de toată lumea.

De Răzvan Luțac,

Pe 12 noiembrie, zi fără zăpadă, publicăm cazul Floarei Rotaru, femeie externată, deși avea nouă escare pe corp.

Pe 13 noiembrie, a doua zi, un doctor, pensionar, cumpără ziarul din zona Parcului Cișmigiu din București. Citește paginile 2-3 și se-apucă de notat.

Medicul, specialist în tratarea escarelor, se gândește la o soluție pentru pacientă.

Pe 14 noiembrie, adună 4 pagini scrise de mână, mărunt, de la mici trucuri la alimentație, la sfaturi de întors bolnavul de pe o parte pe alta și beneficiile folosirii morcovului.

Pe 16 noiembrie, bătrânul ajunge la Oficiul Poștal 15, Ghișeul 5, undeva lângă Piața Kogălniceanu. Pune foile într-un plic, ia timbre în valoare de 4 lei, plătește, probabil, și, în plus, o demonstrează abțibildul „prioritar”.

Pe 20 noiembrie, MARȚI, corespondența ajunge în redacția Libertatea / GSP / Ringier. La 5 zile distanță. Atât i-a luat să parcurgă lungul drum Cișmigiu – Pipera.

8 kilometri.

Și-acum începe trecutul.

Fiindcă Floarea Rotaru se stinsese în weekend.

E trecutul pe care, de data asta, Poșta Română nu-l poate împinge nici măcar puțin către prezent, așa cum încearcă de ani buni.

Cum încearcă să pară.

Nu, și nu trebuie să privim scrisoarea drept salvarea Floarei Rotaru. Femeia era într-o stare critică, se afla pe moarte, poate și dacă ajungea scrisoarea în aceeași zi, fiul bolnavei nu avea timp să ia vreo măsură din cele enumerate de medic.

Însă, cu 8 kilometri parcurși în 5 zile, Poșta Română a stricat o faptă bună.

Și, dacă tot încearcă să pară că mai ține la prezent, ar trebui să îi mai pară ceva.

Să-i pară rău.


Citește și:

FOTO| Spitalul Pantelimon a externat un pacient aflat în stare critică. Imagini șocante cu femeia trimisă acasă, oferite de familie Libertății 

Răspunsul Spitalului Sf. Pantelimon, după ce Libertatea a publicat imagini șocante cu un pacient externat aflat în stare critică: „A venit la noi într-o stare groaznică! Nu o putem ține mai mult de 9 zile, suntem spital de urgență” 

Close
Închide
  Close