De Ciprian Iana,

Astfel grecii care au ales să se bucure de soare au sfidat măsurile impuse de autorităţi, care au cerut ca oamenii să rămână acasă pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Pe o plajă la Asteras Vouliagmeni, la sud de Atena, agenţii de pază au întors oamenii din drum din cauza supraaglomerării.

Sâmbătă seara, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a ordonat autorităţilor să închidă toate plajele şi staţiunile de schi.

„Tocmai am ordonat ca toate plajele şi staţiunile de schi să fie închise mâine. Situaţia este gravă şi necesită ca toată lumea să acţioneze cu responsabilitate. Trebuie să evităm locurile publice cu prea multe persoane”, a scris premierul într-un mesaj pe Twitter.

Anterior, autorităţile medicale au anunţat că alte două persoane au murit din cauza coronavirusului, ceea ce a crescut la trei bilanţul deceselor în ţară. Ambii pacienţi decedaţi aveau probleme grave de sănătate pre-existente, a precizat Ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 228, sâmbătă fiind înregistrate 38 de cazuri noi.

Autoritățile elene au decretat chiar închisoare pe viață pentru grecii care nu respectă măsurile de prevenire a pandemiei de coronavirus.

Citeşte şi:

Nadia Comăneci, mesaj pentru români: ”Doar împreună putem combate acest virus”

Prognoza meteo pentru 15 martie 2020. Vremea va fi rece și vor cădea ploi, local lapoviță și ninsoare

Ambasada României din Spania a suspendat toate activitățile cu publicul la secțiile oficiilor consulare

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente