Mergi direct la conținut »
Tragedia de la Grenfell Tower | Zeci de supraviețuitori ai incendiului au încercat să se sinucidă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Tragedia de la Grenfell Tower | Zeci de supraviețuitori ai incendiului au încercat să se sinucidă

Tragedia de la Grenfell Tower | Zeci de supraviețuitori ai incendiului au încercat să se sinucidă

Cel puțin 20 de supraviețuitori și martori ai tragediei de la Grenfell Tower au încercat să-și pună capăt zilelor, potrivit unei asociații care le oferă susținere psihologică. În luna iunie, aproximativ 80 de oameni și-au pierdut viața în urma incendiului devastator care a cuprins blocul din Londra. În doar câteva minute, toată clădirea a fost cuprinsă de flăcări din cauza izolației.

Un reprezentant al grupului Justice4Grenfell, care are în grijă supraviețuitori ai tragediei din Marea Britanie, a afirmat că cel puțin 20 de supraviețuitori au încercat să-și pună capăt zilelor, notează BBC News, care specifică faptul că nu a putut să confirme informația din alte surse.

Reprezentanța unei alte asociații a afirmat că mulți oameni nu reușesc „să-și șteargă din minte” imaginile cu turnul cuprins de flăcări.

„Sunt multe cazuri de dependență de alcool și de pastile. Oamenii se simt izolați”, a spus Yvette Greenway, fondatoarea asociației Silence of Suicide.

Aceasta consideră că o să fie mai multe cazuri de oameni care suferă de sindromul de stres post-traumatic, depresie și anxietate.

Judy Boldon, care lucrează în domeniul sănătății de 20 de ani și coordonează voluntarii de la Justice4Grenfell, consideră că metodele prin care supraviețuitorii și martori primesc sprijin psihologic trebuie schimbat. Mai precis, ea consideră că oficialii nu trebuie să aștepte ca oamenii să caute ajutor, ci să-i caute pentru a le oferi consiliere.

„Au nevoie urgent de consiliere. Oamenii iau medicamente pentru a trece peste această traumă (…) Și-au văzut vecinii căzând din clădirea cuprinsă de flăcări, au văzut cum sunt aruncați copii din clădire… „, a mai spus aceasta.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Sumar:

[libgallery id=”1872412″]


Oficial, 800 de oameni au primit vizite din partea unor psihologi. Totodată, 330 de oameni au fost tratați de tulburare de stres post-traumatic, iar 66% dintre ei au primit medicație în acest sens.

Prinții William și Harry, în vizită la foști chiriași

În acest timp, prinții William și Harry s-au întâlnit cu foști chiriași ai Grenfell Tower, la centrul comunitar Suport4Grenfell, care oferă susţinere psihologică supravieţuitorilor. Prinţul Harry i-a îndemnat pe aceștia ”să se suţină reciproc”, notând că unii vor fi reticenţi să-şi împărtăşească experienţa. Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, plănuia să-i însoţească, însă şi-a anulat vizita din cauza greţurilor de care suferă din cauza sarcinii.


Citește și: ANALIZĂ | Care sunt principalele surse de venit ale Coreei de Nord. Cum își permite țara comunistă continuarea programelor balistic și nuclear


Close
Închide
  Close