MENIU CAUTĂ
27 Iul. 2018 17:15

Traian Băsescu spune că România riscă să piardă sprijinul de la UE, din cauza pestei porcine: „Guvernul a fost avertizat încă din februarie 2017”

Distribuie

Traian Băsescu, fostul președinte al României, cere demisia ministrului agriculturii, Petre Daea, după declarațiile acestuia privind porcii sacrificați, bolnavi de pestă porcină africană. Totodată, fostul președinte spune că Guvernul României a fost avertizat încă din februarie 2017 că nu se respectă normele sanitar-veterinare pentru a preveni pesta porcină africană. Din această cauză, spune Băsescu, România ar putea să nu mai beneficieze de sprijin de la UE. 

Traian Băsescu și-a lansat argumentele pe contul său de facebook.

'Daia, rămâne cum am discutat : afară din guvern, dar nu numai tu !

Daia spune, citez în sufletul meu este foarte multă durere', referindu-se la epidemia de pestă porcină africană ce s-a instalat în România, decimând populaţia porcină a ţării şi împingând industria alimentară la importuri masive de carne de porc pentru a putea asigura hrana polulaţiei .

Mă întreb, cât de ticălos poate fi acest specimen de clown ajuns ministru, care se face a-i căina pe crescătorii de porci, când de fapt el ştie că Guvernul României , din care din păcate şi specimenul face parte, a fost avertizat încă din februarie 2017, printr-un raport scris al experţilor Comisiei Europene că nu se respectă normele sanitar-veterinare pentru a preveni pesta porcină africană.

Experţii Comisiei Europene cereau măsuri urgente pentru a preveni epidemia şi pagubele uriaşe pentru zootehnie şi industria alimentară.

Nici Grindeanu, nici Tudose, nici Dăncilă, nici ANSVSA (aflată în subordinea direct a premierului) şi nici Daia n-au făcut nimic .

Aici avem definiţia perfectă a abuzului în serviciu dar, din păcate, nimeni nu întreabă nimic pe nimeni.

Mă întreb dacă inactivitatea criminală a instituţiilor statului (premieri, preşedinte ANSVSA, ministrul agriculturii, după ce au primit în februarie 2017 raportul avertisment al experţilor Comisiei Europene, raport care cerea măsuri obligatorii de prevenţie, este doar incompetenţă sau este o mare ticăloşie într-un moment în care creşterea populaţiei porcine în România începuse să-şi revină.

PS – având în vedere existenţa raportului avertisment al Comisiei Europene datat februarie 2017, România nu va putea beneficia de sprijin de la Uniunea Europeană, în schimb, va importa masiv carne de porc pentru a asigura hrana populaţiei', a scris fostul președinte al României.


CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA | Imagini dezolante din satul Mati, una din cele mai lovite zone de incendiu. Aici se află taverna unde au fost găsiți carbonizați 26 de oameni


 

Citește mai multe despre petre daea pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii