MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Tratament pentru persoanele care au intrat în contact cu fata din Vaslui, suspectă de meningită

Distribuie

Toate persoanele care au intrat în contact cu adolescenta de 15 ani, ucisă de meningită, au început tratamentul profilactic. Asta prevede protocolul medical în astfel de situații.

Fata provenea dintr-o familie monoparentală și locuia într-o comună din județul Vaslui. Adolescenta a plecat de acasă, după ce s-a certat cu mama sa. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, ea s-a refugiat în subsolul unui bloc din municipiul Vaslui, unde a fost găsită de polițiștii locali și dusă la un centru social.

„Fata ar fi plecat de acasă pe data de 14 aprilie, a stat o perioadă în subsolul unui bloc de pe strada Ştefan cel Mare, iar pe data de 17 aprilie a fost identificată de poliţiştii locali şi adusă într-un centru. Ea se afla într-un proces de evaluare, specialiştii noştri urmau să decidă dacă în cazul ei se impune o măsură de protecţie. Până pe data de 22 aprilie nu s-a simţit rău. În cursul zilei de luni, imediat cum a acuzat dureri abdominale şi o stare de amorţeală, a fost chemată o ambulanţă care a transportat-o la spital”, au declarat reprezentanţii DGASPC Vaslui, conform Agerpres.

Fata provine dintr-un centru al Direcției pentru Protecția Copilului și a fost adusă în cursul zilei de luni la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde a fost internată cu suspiciune de colică renală. În urma analizelor, adolescenta a primit tratament, însă starea ei de sănătate s-a agravat peste noapte.

Marți, adolescenta suspectă de meningită a fost transportată în comă la spitalul din Iași, unde a murit.

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui au precizat că a fost demarată o anchetă epidemiologică în acest caz.

 


Citește și:

Triplu agresor sexual de copii lăsat liber de judecători! Desenul prin care fetița de 6 ani a arătat ce-i făcea tatăl în urmă cu doi ani. Afectată emoțional, ea conturează până și copacii ca pe un falus!


 

Comentarii