MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Trei bărbați, condamnați la închisoare pe viață pentru răpirea, violarea și uciderea unei fetițe de 8 ani din India

Distribuie

Trei bărbați au fost condamnați pe viață pentru răpirea, violarea și uciderea unei fetițe de opt ani în regiunea indiană Kathua. În cazul care a șocat opinia publică locală și internațională au mai fost trimiși după gratii alți trei bărbați, găsiți vinovați de distrugerea probelor. Aceștia au primit cinci ani de închisoare. Un singur acuzat din cei șapte a fost achitat.

Procurorul Santokh Singh a declarat că Parchetul va face apel la deciziile de condamnare, respectiv achitare, potrivit CNN.

Curtea i-a acordat prezumpția de nevinovăție acestui bărbat, dar acuzarea va ataca sentința cu siguranță. Vom face apel și în cazul celorlalte pedepse” a precizat procurorul.

În același caz, un alt acuzat minor este judecat separat.

Victima, a cărei identitate a fost protejată, făcea parte din comunitatea nomadă Bakarwals și în ianuarie 2018 a fost răpită în timp ce se afla singură pe câmp. Copila de opt ani avea grijă de cai, în apropierea orașului Kathua.

Bărbații condamnați sunt acuzați că au răpit-o apoi au drogat-o și au ținut-o încuiată timp de cinci zile într-un templu hindus. Acolo a fost violată de mai multe ori, iar într-un final strangulată și ucisă după mai multe lovituri cu o piatră în cap.

Procurorii au aflat că bărbații au plănuit răpirea fetei pentru a-i speria pe nomazii musulmani, iar arestările presupușilor autori au determinat tensiuni uriașe în toată India.

Proteste de stradă au fost organizate în apărarea suspecților, de către un partid de dreapta afiliat partidului din care face parte primul ministru Narendra Modi. Mai mulți oficialii guvernamentali în frunte cu prim-ministrul au fost forțați să demisioneze după ce au încurajat protestele, acuzați de amestecul politicului în justiție și discriminare religioasă.

Alte manifestații au avut loc pentru pedepsirea vinovaților.

Sursa foto: Pulakit Singh


Citește și: Pentru diareea senatorului PSD de Suceava s-a înălțat un elicopter, pentru o femeie arsă în Timișoara pe mai mult de 50% din suprafața corpului s-a găsit doar o ambulanță care s-o ducă la Viena! Benzina și rovinieta au fost plătite de rude!


Citește mai multe despre India pe Libertatea.

Comentarii