De Adrian Cochino,

”Iranul nu va obține arma nucleară atâta vreme cât eu voi fi președinte”, a declarat miercuri Donald Trump, primele cuvinte rostite după atacul iranian din Irak.

Liderul de la Casa Albă a asigurat că niciun american nu a fost ucis sau rănit în amintitul atac.

”Nu am suferit victime, au fost doar pagube minime în urma atacului iranian de la bazele americane. Marile noastre forţe americane sunt pregătite pentru orice. Iranul pare să dea înapoi, ceea ce este un lucru bun pentru toate părțile implicate și un lucru bun pentru lume”, a spus Trump.

Liderul american a justificat încă o dată asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, despre care a spus că a instruit armate teroriste și a ucis și rănit mii de militari americani.

Era ”primul terorist al lumii”, a spus Trump.

Liderul american a mai criticat și acordul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept ineficient, în vreme ce a cerut și statelor europene să se retragă din acest acord.

Un alt apel către aliații SUA a făcut referire la implicarea acestora în regiune. ”Azi voi cere NATO să fie mai implicat în Orientul de Mijlociu”, a mai spus Trump.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Nu în ultimul rând, el a anunțat noi sancțiuni pentru Iran după atacul asupra țintelor americane din Irak. ”Aceste sancțiuni vor rămâne până când Iranul își va schimba comportamentul”, a spus președintele SUA.

În același timp însă, Trump a mai spus că este dispus să facă pace cu ”toți cei care o doresc”.

Marți seară, imediat după atac, Trump s-a rezumat la un mesaj scurt pe Twitter.

„Totul este bine! Iranul a lansat rachete asupra a două baze militare din Irak. Evaluarea victimelor și pagubelor este în desfășurare acum. Până acum, toate bune! Avem cea mai puternică și cel mai bine echipată armată din lume, de departe! Voi face o declarație mâine dimineață”, a scris Donald Trump.

Televiziunea de stat din Iran a anunțat miercuri că cel puțin 80 de „teroriști americani” au fost uciși în urma atacului cu rachete balistice, lansat de Teheran asupra a două baze militare americane din Irak.

Oficialii SUA nu au oferit un bilanț oficial, dar surse militare au precizat că nu ar fi existat pierderi de vieți omenești.

Citeşte şi:

Amenințarea mortală a Iranului. Unde și cum ar putea lovi Teheranul pentru a răzbuna moartea generalului Soleimani

În ciuda bravadei, Iranul a ales cea mai blândă variantă de răspuns la moartea lui Soleimani

Iranul a bombardat baze americane din Irak. Surse CNN: militarii SUA ar fi fost avertizați din timp, de către oficialii irakieni

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile