MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 10:35

Trump nu poate fi inculpat în cazul ingerinței ruse în alegerile prezidențiale din 2016

Distribuie

Echipa procurorului special Robert Muller a recunoscut că nu îl poate inculpa pe Donald Trump, indiferent ce dovezi ar putea aduna împotriva lui în ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, potrivit avocatului președintelui Rudy Giuliani.

Giuliani a anunțat la CNN și Fox News că echipa lui Mueller, însărcinată să stabilească dacă a existat o complicitate între Rusia și echipa de campanie a lui Donald Trump în cadrul alegerilor din 2016, a acceptat să se conformeze unui text al Departamentului de Justiție, scrie Agerpres.

Interpetarea juridică a acestui document, care nu a mai fost invocat până în prezent, este aceea că un președinte în exercițiu nu poate fi inculpat.

'Tot ceea ce pot face ei este să facă un raport. Ei nu pot inculpa. Cel puţin aşa au recunoscut faţă de noi după ce ne-am luptat ceva, au recunoscut asta', a spus Giuliani.

Purtătorul de cuvânt al lui Robert Mueller, Peter Carr, a refuzat să comenteze declarațiile lui Giuliani, făcute cu o zi înainte să se împlinească un an de la desemnarea lui Mueller în postul de procuror special – 17 mai 2017.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Teodor Meleşcanu, despre rechemarea ambasadorului palestinian: ,,Este cu atât mai necesară prezenţa unui ambasador când sunt probleme'


FOTO: EPA

Loading...
Comentarii