Mergi direct la conținut »
Toader anunță că-i trimite lui Iohannis propunerea de revocare a lui Lazăr și cea de numire a Adinei Florea la DNA
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Toader anunță că-i trimite lui Iohannis propunerea de revocare a lui Lazăr și cea de numire a Adinei Florea la DNA

Toader anunță că-i trimite lui Iohannis propunerea de revocare a lui Lazăr și cea de numire a Adinei Florea la DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică seara, că pe 27 decembrie îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Totodată, el a spus că îi trimite din nou preşedintelui şi propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA.

„În data de 27 decembrie dimineața, voi trimite preşedintelui Klaus Iohannis, documentele privitoare la revocarea lui Augustin Lazăr. Eu am pregătit actele. Mă bazez pe art. 132 din Constituție. Mă bazez pe raportul de evaluare pe care l-am făcut, mă bazez şi pe clarificările aduse prin decizia CCR 358. În opinia mea, nu putem călca în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Ministrul Justiției a vorbit și despre subiectul cu privire la conducerea DNA, spunând că nu renunță la propunerea făcută anterior.

„Revin la Klaus Iohannis cu cele cinci vechi propuneri pentru conducerea DNA. Da, sunt aceleași propuneri, inclusiv Adina Florea. Vreau să îi arăt președintelui că nu există nelegalitatea la care s-a referit”, a zis Tudorel Toader.

Raportul ministrului Justiţiei privind activitatea managerială a procurorului general nu respectă dispoziţiile legale în vigoare, standardele internaţionale şi naţionale în materia activităţii Ministerului Public şi contravine direcţiei jurisprudenţiale conturate atât de organismele internaţionale, cât şi de Curtea Constituţională a României, arată Secţia pentru procurori a CSM în motivarea avizului negativ dat în cazul propunerii lui Tudorel Toader de schimbare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat un aviz negativ propunerii făcute de ministrul Justiției privind revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr.

Decizia a fost luată cu cinci voturi pentru și unul împotrivă. Avizul CSM este consultativ. Consiliul Superior al Magistraturii a dezbătut propunerea făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr.


Citește și: Meleșcanu, interviu la BBC despre românii din Regat: „Dacă ar fi dați afară, sistemul de sănătate britanic s-ar prăbuşi”


 

Close
Închide
  Close