Mergi direct la conținut »
Un contrabandist de țigări și-a abandonat mașina în albia unui râu și a fugit. Polițiștii au tras cinci focuri după el, dar acesta a reușit să scape
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un contrabandist de țigări și-a abandonat mașina în albia unui râu și a fugit. Polițiștii au tras cinci focuri după el, dar acesta a reușit să scape

Un contrabandist de țigări și-a abandonat mașina în albia unui râu și a fugit. Polițiștii au tras cinci focuri după el, dar acesta a reușit să scape

Un bărbat care se ocupa cu traficul ilegal de țigări a fos6t depistat în trafic, pe raza județului Suceava, cu mașina plină de "marfă". Acesta și-a abandonat mașina în albia pârâului Sucevița.

Marți, 14 mai 2019, în jurul orei 18.15, un echipaj de poliție a observat în trafic un autoturism marca VW Sharan, de culoare gri, înmatriculat în Bulgaria, care se deplasa pe drumul DN2E din comuna Marginea.

Întrucât autoturismul în cauză prezenta suspiciuni cu privire la transportul de mărfuri ilegale, s-a procedat la efectuarea de semnale luminoase și acustice pentru oprirea acestuia, fără rezultat. După aproximativ 500 de metri parcurși, ajuns în albia pârâului Sucevița, conducătorul auto a sărit din autoturism, abandonându-l și fugind spre strada Industrială, trecând prin apă, a informat stirisuceava.net.

Polițiștii l-au somat să se oprească, dar conducătorul auto a continuat să fugă. Un agent de poliție a executat un număr de cinci focuri de armă în plan vertical, fără ca persoana urmărită să se supună.

Când a ajuns într-o zonă cu imobile, persoana urmărită a fost pierdută din raza vizuală. S-a luat legătura imediat cu alte echipaje de poliție, care s-au deplasat cu rapiditate în locul indicat, începând căutările.

A fost găsit într-o gheretă

În jurul orelor 20.00, conducătorul auto a fost identificat, fiind ascuns într-o gheretă a unei societăți comerciale, la aproximativ un kilometru de locul în care a abandonat autoturismul.

Este vorba despre Petru Ștefan Bobu, de 34 de ani, din Vicovu de Sus. Polițiștii au controlat autoturismul, ocazie cu care s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau mai multe cartușe de țigări, marca Marvel, fără timbru.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde s-a procedat la inventarierea pachetelor de țigări identificate în interiorul autoturismului, în zona banchetei din spate, care fuseseră demontată anterior, și în zona portbagajului, ocazie cu care s-a constatat că în autoturism se afla cantitatea de 31.798 pachete de țigări marca Marvel, fără timbru, în valoare aproximativă de 350.000 lei, care a fost confiscată.

Autoturismul în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți până la finalizarea cercetărilor.

Prin ordonanțele din 15.05.2019, s-a dispus și confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Bobu Petru-Ștefan, pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă” și s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Arestul IPJ Suceava.

La expirarea măsurii, suspectul urmează a fi prezentat la Judecătoria Rădăuți, pentru luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.


Revoltă la Ambulanța Vaslui! Sindicatul din care fac parte peste 200 de medici, asistente și șoferi a semnat o scrisoare împotriva doctorului Awad Mohamad și refuză să mai lucreze cu el. „Nu resuscitează pacienții în stop cardio-respirator!”

 
 
Close
Close
Închide