Mergi direct la conținut »
Se cere demisia ministrului Carmen Dan, după tentativa de jaf de la Sinești: Peste 15.000 de polițiști s-au pensionat în ultimii 2 ani
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Se cere demisia ministrului Carmen Dan, după tentativa de jaf de la Sinești: Peste 15.000 de polițiști s-au pensionat în ultimii 2 ani

Se cere demisia ministrului Carmen Dan, după tentativa de jaf de la Sinești: Peste 15.000 de polițiști s-au pensionat în ultimii 2 ani

Un deputat PNL cere demisia ministrului Carmen Dan, după tentativa de jaf de la Sinești. ”În ultimii doi ani, peste 15.000 de polițiști s-au pensionat, nu mai are cine să protejeze populația”, a transmis, vineri, parlamentarul PNL Pavel Popescu.

De Valentina Postelnicu,

Ministrul Afacerilor Interne să își dea demisia de urgență pentru că se dovedește că nu are abilitățile necesare să conducă o instituție care este responsabilă de siguranța noastră, de viața românilor, susține deputatul PNL Pavel Popescu.

”Tentativa de jaf de la Sinești și toate încrengăturile care au ieșit la suprafață ne arată că o fostă secretară din Teleorman nu este capabilă să ne facă să ne simțim în siguranță. Am ajuns în situația gravă în care ne temem pentru viața noastră și a copiilor noștri. Cum este posibil ca în anul 2018 niște tâlhari să acționeze la drumul mare? Carmen Dan demisionează! De urgență! Siguranța românilor este primordială!”, cere parlamentarul liberal.

Este foarte grav că nu s-a acționat din timp, deși se știa că există grupuri infracționale care pun în pericol viețile cetățenilor. Deputatul PNL Pavel Popescu crede că în urma anchetei declanșate cei responsabili să fie sancționați.

”Prin măsurile girate de guvernele PSD&ALDE se dovedește, din păcate, că s-a ajuns în situația în care să ne fie frică să circulăm în siguranță prin țară. Când s-a atras atenția că pensionările masive din MAI vor ridica ulterior probleme, Carmen Dan nega realitatea.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

În ultimii doi ani din unitățile Ministerului Afacerilor Interne s-au pensionat aproximativ 15.000 de persoane. Potrivit unei informări oficiale, transmisă de cei de la MAI în urma unei interpelări parlamentare, în primele 7 luni ale anului 2017 au fost aprobate 4915 dosare de pensie și în anul 2016 la MAI se aflau în plată un număr de 7828 de dosare de pensie. Realitatea ne dovedește că asta s-a văzut în stradă, nefiind suficienți agenți care să ne protejeze de infractori. Cred că asta este un motiv suficient ca social democrata Carmen Dan să își dea demisia din funcția de ministru!”, a mai declarat deputatul liberal Pavel Popescu.

La nivel naţional, şi aici vorbim de inspectorate judeţene de poliţie, în perioada 2017- prezent 2018, s au înregistrat peste 50 de sesizări pe furturi sau tentative de furturi din auto, prin două moduri de operare: neatenţia şoferilor, pasagerilor care lasă maşina în parcare, neasigurată şi provocarea unor pene de cauciuc, prin înţeparea anvelopelor autovehiculelor.

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19
Recomandări

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

 

Din acest număr, 37 de fapte de furt/tentativă de furt s au înregistrat în zona Popasului Sineşti din Ialomiţa. Dintre cele 37, patru au fost prin înţeparea roţilor.

Anul trecut s-au făcut şapte percheziţiila persoane bănuite de astfel de fapte, iar în 2018 o persoană a fost reţinută, fiind trimisă în judecată.

Mihai Răzvan Moraru, soţia lui şi cei doi copii se întorceau spre Bucureşti din vacanţa de 1 Mai. Chiar înainte de a intra în Sineşti, bărbatul a tras pe „dreapta” , în parcare, pentru a lua din portbagaj jucăria preferată a fetiţei lui.

În doar câteva zeci de secunde, autoturismul de teren a fost înconjurat de mai mulţi indivizi, iar unul dintre ei, cu un cuţit în mână, a tăiat cauciucul din dreapta spate. Doar prezenţa de spirit a bărbatului care, simţind pericolul, s-a urcat repede la volan şi a demarat în trombă.

Au urmat clipe pe care, cu greu, ar vrea să şi le reamintească, în care, în timp ce vorbea cu poliţiştii la „112” şi vedea că roata nu mai are presiune, credea că va fi victima tâlharilor care atacă la drumul mare. După minute ce păreau ore, omul a ajuns în Voluntari, într-un peco, unde s-a întâlnit cu poliţiştii ilfoveni.

Citește și: FOTO EXCLUSIV/ Teatrul Național București deschide amfiteatrul de pe acoperiș, în aer liber!

Close
Închide
  Close