Mergi direct la conținut »
Un elev din Ploiești s-a dezbrăcat în clasă, apoi și-a agresat colegii. Părinții celorlalți copii nu vor să-i mai lase la cursuri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Un elev din Ploiești s-a dezbrăcat în clasă, apoi și-a agresat colegii. Părinții celorlalți copii nu vor să-i mai lase la cursuri

Un copil de clasa I școala Grigore Moisil din Ploiești și-a terorizat colegii și învățătoarea. El se dezbracă frecvent în clasă, le rupe caietele colegilor, îi bate, le fură mâncarea. Conducerea școlii a recunoscut problemele. Părinții colegilor lui nu mai vor să-și lase copiii la școală.

Părinții celorlalți elevi din acea clasă au mai spus că respectivul are un comportament violent și deviant, mimând acte sexuale. Chiar și învățătoarea a avut de-a face cu derapajele comportamentale ale respectivului! Revoltați, părinții celorlalți copii au mers azi dimineață la școală cerând să fie exclus respectivul, astfel ei își vor muta micuții la alte unități de învățământ, a anunțat ziarulincomod.ro.

Directorul respectivei unități de învățământ au spus că respectivul nu poate fi dat afară din școală. 

„Plecarea lui din școală nu e o rezolvare”

„Este adevărat că acest copil are probleme comportamentale grave, iar ceea ce susțin părinții este adevărat. Copilul este la noi în școală din luna februarie, când a fost transferat de la o altă structură. Și acolo a avut aceleași probleme.

Am procedat la consilierea elevului, dar și a părintelui. Trebuie să știți că orice elev are dreptul la educație, iar noi, cadrele didactice, trebuie să-l ajutăm să se integreze, să-l aducem pe calea cea bună.

Am avut mai multe discuții cu părinții în acest sens, am stabilit că acest copil trebuie ajutat. Este adevărat că elevul nu și-a schimbat comportamentul. Din păcate, tatăl copilului nu înțelege că problema vine din cadrul familial. Dânsul îi atribuie vina învățătorului.

Noi facem tot ce putem pentru elev, este arondat la circumscripția noastră, însă părintele trebuie să-i asigure un climat adecvat, să se preocupe de el și să-i arate afecțiunea părintească de care are nevoie.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

Plecarea lui din școală nu este o rezolvare. Noi trebuie să facem toate eforturile pentru a-l ajuta, pentru a-l integra astfel încât să beneficieze de educație“, a spus directoarea școlii.

Copilul este crescut, de la trei luni, de tatăl lui, divorțat de soție. Cei doi locuiesc într-un bloc social, iar băiatul rămâne singur și interacționează cu copii mai mari cu probleme de comportament.

La ședința Asociației Părinților convocată în această dimineață nu a venit și tatăl copilului. Acesta nici nu a răspuns apelurilor telefonice ale cadrelor didactice. Părintele intenționează, se pare, să-l mute la altă școală.


5 puncte esențiale despre europarlamentare: PSD, la cel mai slab rezultat istoric, comparabil doar cu venirea CDR, prima alternanță la guvernare!

Close
Închide
  Close