MENIU CAUTĂ

Un fost soldat al cărui picior a fost amputat a traversat Atlanticul într-o barcă cu vâsle și a stabilit un nou record

Distribuie

Lee Spencer, un veteran de război britanic, care a avut piciorul drept amputat, a reușit să traverseze Atlanticul într-o barcă cu vâsle și a stabilit un nou record.

Spencer a plecat din Portugalia pe 9 ianuarie și după 36 de zile a ajuns pe coasta statului sud-american Guyana, reușind astfel traversarea Atlanticului într-o ambarcaţiune cu vâsle solo.

Lee Spencer a stabilit astfel un nou record traversare a Atlanticului într-o ambarcaţiune solo pornind din Europa către America de Sud, record deţinut până acum de un puşcaş marin, norvegianul Stein Hoff.

Le Spencer a fost soldat în trupele britanice Royal Marine și a participat la mai multe operaţiuni în Afganistan, de unde s-a întors nevătămat, dar în 2014, el şi-a pierdut piciorul drept într-un accident pe o autostradă din Marea Britanie.

Este a doua oară când veteranul britanic a traversat Atlanticul. În decembrie 2015 el a făcut parte dintr-un echipaj format din patru foşti soldaţi, toţi cu handicap fizic.

Când a plecat din Portugalia, Spencer a declarat că prin acțiunea sa vrea să arate că ”nimeni nu trebuie să fie definit ca o persoană cu dizabilități”.


Citește și: MUȘAMALIZARE! Trei ani și niciun responsabil după moartea copiilor infectați cu E.coli. La copiii morți la Pitești s-au găsit infecții nosocomiale!


 

Comentarii