Mergi direct la conținut »
Un mort și 32 de răniți într-un accident de autocar în Hunedoara. A fost activat Planul Roșu de Intervenție |UPDATE
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un mort și 32 de răniți într-un accident de autocar în Hunedoara. A fost activat Planul Roșu de Intervenție |UPDATE

Un mort și 32 de răniți într-un accident de autocar în Hunedoara. A fost activat Planul Roșu de Intervenție |UPDATE

UPDATE. Cele 32 de persoane rănite sunt în stare stabilă iar viața nu le este pusă în pericol. Victimele au fost evaluate la camerele de gardă ale spitalelor și de către medicii de pe ambulanță

De Mihai Niculescu,

„Majoritatea pacienţilor prezintă traumatisme craniene, toracice şi de membre. Cu toţii sunt conştienţi. Evaluarea victimelor se face în unităţile de primiri urgenţe”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

Celelalte 37 de persoane care nu au fost rănitet au fost transportate şi cazate la un motel de pe raza comunei Ilia, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, Bogdan Dănăiaţă.

Într-o curbă la stânga, şoferul autocarului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed, iar maşina s-a răsturnat în afara părţii carosabile, sunt primele concluzii ale polițiștilor rutieri. Aceștia cred că accidentul s-a produs pe fondul oboselii, dar o concluzie certă va fi luată în momentul în care se va studia diagrama aparatului tahograf de la bordul autocarului.

Un mort și 23 de răniți este bilanțul unui accident de autocar produs luni dimineața în Hunedoara. Serviciile de intervenție au declanșat Planul Roșu pentru salvarea pasagerilor din autocarul care s-a răsturnat. Persoana decedată, o femeie, rămăsese încarcerată în autocar.

Pasagerii autocarului veneau de la muncă din Spania, destinația fiind Râmnicu Vâlcea, dar aveau puncte de debarcare diferite din traseu. Femeia decedată avea 52 de ani și era din Ostroveni, Vâlcea, relatează replicahd.ro

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Autocarul, care potrivit primelor informații ar fi venit din Spania, s-a răsturnat pe DN 7, în localitatea Tătărăşti. Autocarul s-a răsturnat în afara carosabilului iar DN 7 este blocat pentru intervenţia echipelor de salvare. Echipele de intervenție nu au putut-o salva pe femeia încarcerată, iar cei 32 de răniți au fost transportați la spitalele din Deva şi Orăştie. În autocar erau 72 de persoane, arată Agerpres.

Autocarul circula din direcţia Arad spre Deva, iar autoritățile cred că venea din Spania.

La locul accidentului au intervenit zece ambulanţe SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, o autospecială pentru transport victime multiple, o maşină pentru descarcerare şi două maşini pentru stingerea incendiilor, arată ISU Hunedoara.

De asemenea, pentru evaluarea stării în care aflau persoanele din autocar, la locul intervenţiei a fost amplasat un punct medical avansat.

Sursa foto: replicahd.ro


VIDEO / Cum se scuză agresorul lui Florin Salam: „Eram beat, drogat! Eu îl iubesc pe Salam”


 

Close
Închide
  Close