Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Turistul maghiar de 75 ani, care se rătăcise în Munţii Rodnei, a fost găsit în viață după 16 ore de căutări

UPDATE | Turistul maghiar de 75 ani, care se rătăcise în Munţii Rodnei, a fost găsit în viață după 16 ore de căutări

Un turist din Ungaria, în vârstă de 75 ani, este căutat de peste 12 ore de salvamontiştii şi jandarmii montani din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, după ce s-a rătăcit în Munții Rodnei.

De Dragoș Tănase,

UPDATE – 27 septembrie, ora 11.10: Turistul maghiar de 75 de ani care se rătăcise miercuri în Munţii Rodnei a fost găsit ieri în viață, într-o stare relativ bună de sănătate, a anunțat şeful Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu, citat de Agerpres.

Bărbatul a fost găsit în zona Şaua Gârgalău, la mai bine de 16 ore de când a fost semnalată dispariţia sa.

La operaţiunile de căutare au participat salvamontişti şi jandarmi montani din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, precum şi poliţişti şi angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Bărbatul de 75 de ani nu a fost singurul care s-a depărtat de grupul de turişti care plecase din Borşa spre Vârful Gârgalău.

Căutările au fost îngreunate de condiţiile meteo, ploaia, ceaţa şi plafonul jos de nori punând în dificultate salvatorii.

În aceeaşi situaţie s-a aflat şi un bărbat de 58 de ani, care, însă, a reuşit să coboare singur de pe munte, miercuri seara, în zona Valea Vinului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Grupul cu care bărbatul de 75 de ani a efectuat o excursie spre Vârful Gârgalău a semnalat lipsa acestuia la coborârea de pe munte.

Potrivit Salvamont Bistriţa-Năsăud, dispariţia turistului a fost semnalată miercuri seara, în jurul orei 20.00, când grupul din care făcea parte a ajuns la telescaunul de la Borşa, judeţul Maramureş, şi s-a constatat lipsa acestuia.

Din primele date, bărbatul de 75 ani nu ar fi fost echipat corespunzător pentru o drumeţie pe munte, relatează Agerpres.

Căutările salvamontiştilor şi jandarmilor montani s-au întins până în jurul orei 4,30 dimineaţa şi au fost oprite din cauza ploii şi a ceţii, urmând să fie reluate în cursul zilei de joi.

FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș

Close
Închide
  Close