Mergi direct la conținut »
Vedetele de la Hollywood și capetele încoronate ale Europei, proiecte umanitare de amploare. Angelina Jolie a vizitat sediul NATO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Vedetele de la Hollywood și capetele încoronate ale Europei, proiecte umanitare de amploare. Angelina Jolie a vizitat sediul NATO

Vedetele de la Hollywood și capetele încoronate ale Europei își folosesc notorietatea pentru a găsi rezolvarea la problemele societății considerate de mulți subiecte tabu. Recent, actrița Angelina Jolie a mers la sediul NATO pentru a cere sprijin în lupta contra agresiunilor sexuale din zonele de conflict. Ea susține că violul este folosit ca armă pentru disputarea zonelor de influență. În același timp, prinții Harry și William ai Marii Britanii contribuie activ la un proiect uriaș dedicat sănătății mintale, o problemă a societății actuale. Specialiștii spun că notorietatea promotorilor acestor campanii duce la rezultate rapide, pozitive și cu efecte pe termen lung. 

De Dragoș Sasu,

Mesaj dur al Angelinei Jolie la sediul NATO

Actrița Angelina Jolie a vizitat sediul NATO în calitate de reprezentant special al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Ea avut să aducă în atenție situația oamenilor din zonele de război care ajung să fie victime ale agresiunilor sexuale. „Folosirea violului ca armă de război a fost privită ca un element inevitabil al conflictelor, o infracţiune mai mică şi o problemă ce era considerată prea dificilă sau prea incomodă pentru ca societăţile să se ocupe de ea (…) Aceasta reprezintă însă o nedreptate istorică şi o chestiune critică pentru pacea şi securitatea internaţională” a spus Angelina Jolie la sediul Alianței Nord-Atlantice, citată de Agerpres.

Secretarul General NATO și Angelina Jolie/Foto: NATO

Actrița a cerut sprijinul Alianței pentru a limita aceste tragedii. „Această practică are un impact direct asupra eforturilor depuse de NATO pentru a proteja stabilitatea şi pentru a gestiona crizele care afectează securitatea Europei şi securitatea globală”, a explicat Angelina Jolie

Secretarul General NATO , Jens Stoltenberg, a promis că se va implica în această problemă. „Violenţa sexuală este o tactică de război folosită împotriva femeilor şi fetelor, dar şi împotriva bărbaţilor şi băieţilor. NATO face deja foarte multe lucruri pentru a limita acest flagel, însă putem să facem mai mult de atât”, a spus șeful NATO, citat de Reuters.

Prinții Harry și William, front comun pentru sănătatea mintală

Harry, William și Kate sprijină activ o organizație care ajută persoane din diferite categorii sociale să depășească momentele de depresie.  Prin fundația britanică Heads Together, oamenii sunt încurajați să scape de prejudecăți, să recunoască și să ceară ajutor atunci când apar probleme de sănătate mintală.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Programele sprijinite de Familia Regală Britanică au ca scop combaterea stigmatizării, schimbarea percepției publice asupra persoanelor care se confruntă cu astfel de boli. O implicare activă a societății ar putea face diferența între viață și moarte.

Și în România depresia produce efecte grave.  Gelozia, depresia și alte boli psihice ascunse au curmat vieți și au distrus viitorul unor copii. Un studiu publicat anul trecut arată că cel puțin un milion de români au fost diagnosticați cu depresie. La nivel mondial sunt peste 300 de milioane de oameni afectați de această boală, se arată într-o statistică a Organizației Mondiale a Sănătății.


Citește și: VIDEO / Institutul de Fizică Atomică din Măgurele are o cameră fără niciun microb: Aici este locul cel mai curat din România


Close
Închide
  Close