MENIU CAUTĂ

Victoria lui Donald Trump, gaură de 41 de miliarde de dolari în buzunarele celor mai bogați oameni

Distribuie

Victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA a dat o gaură de 41 de miliarde de dolari în buzunarele celor mai bogați oameni ai lumii. Cel mai afectat de acest lucru a fost Carlos Slim, care a pierdut 5,1 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Citește și: Proteste în SUA. Zeci de mii de americani au ieșit în stradă după ce Donald Trump a fost ales președinte

Cel mai bogat om din Mexic și al cincilea din lume, Carlos Slim, a avut pierderi masive în urma victoriei surpriză a lui Donald Trump. Mai precis, victoria miliardarului republican a dus la deprecierea cu 12% a peso-ului mexican și a șters 9,2% din averea acestuia, scrie sursa citată.

Desigur, nu este singurul mexican afectat de acest lucru. Eva Gonda Rivera, a patra cea mai bogată persoană din Mexic, a pierdut 487 milioane de dolari. Totodată Lorenzo Servitje Sendra, a cincea cea mai bogată persoană din Mexic, a înregistrat o pierdere de 397 milioane de dolari.

Potrivit analiștilor de la Bloomberg, în total, cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut 41 de miliarde de dolari din cauza victoriei lui Trump, după ce piețele bursiere din întreaga lume au înregistrat scăderi în urma anunțului că magnatul imobiliar din New York va deveni cel de al 45-lea președinte al SUA.


Donald Trump este noul președinte al SUA. Hillary: „Îmi pare rău. Nu acesta este rezultatul pe care ni l-am dorit”


Miliardarii americani, care reprezintă o treime din Bloomberg Billionaires Index, au avut cele mai mari pierderi în dolari, aproximativ 9,3 miliarde de dolari. Averea combinată a miliardarilor din indexul Bloomberg a scăzut cu 0,9% până la 4.400 de miliarde de dolari la debutul tranzacțiilor pe bursa de la New York.

Citește mai multe despre Alegeri pe Libertatea.

Comentarii