Mergi direct la conținut »
VIDEO / Adina Apostol, victimă la Colectiv, victimă și în Piața Victoriei:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO / Adina Apostol, victimă la Colectiv, victimă și în Piața Victoriei: "Câteva părţi ale grefelor recent puse s-au înroşit"

VIDEO / Adina Apostol, victimă la Colectiv, victimă și în Piața Victoriei: „Câteva părţi ale grefelor recent puse s-au înroşit”

Adina Apostol, o victimă a incendiului din Clubul Colectiv, s-a prezentat la Parchetul Militar pentru a depune o plângere faţă de intervenţia jandarmilor de la protestul din 10 august. Tânăra a precizat că grefele recent aplicate de medici sunt inflamate din cauza gazelor folosite de forţele de ordine.

„Am făcut o plângere penală pentru că am inhalat multe gaze. Mă dor muşchii gâtului, câteva părţi ale grefelor recent puse s-au înroşit şi mi se pare că acţiunea jandarmilor din data de 10 august a fost foarte agresivă şi nu au făcut nimic să înlăture grupele de suporteri care erau lângă ei. De la 8:15 până la 11:30 au dat cu gaz încontinuu, cred că din sfert în sfert de oră. Împreună cu mama mea, nu mai vedeam și nu mai puteam să respirăm. Am mers pe bâjbâite după ceilalți protestatari, să ne călcăm în picioare pentru că ne împingeau cu scuturile.

Nu ştiu ce au fost acele semnale luminoase, nu este o scuză pentru că eu nu am făcut armata. Altă dată au reuşit să marginalizeze protestatarii violenţi. Am venit din strănătate pentru protest şi mă întorc în Belgia pentru tratamente. Sunt victimă Colectiv şi am ieşit în stradă să protestez. Ordinul dat de subprefect este inadmisibil nu se poate aşa ceva. Trebuiau să înlăture grupurile de protestatari violenţi, nu să arunce cu grenade”, a spus Adina Apostol.

Tânăra a povestit că a venit special din Belgia pentru acest protest.

„Tocmai de asta am ieșit în stradă să protestez, pentru că eu și ceilalți ca mine avem cei mai mulți de suferit de pe urma a ceea ce ne fac cei de la putere”.

Peste 30 de persoane au solicitat certificate medico-legale și au depus plângeri împotriva jandarmilor, în acest weekend.

Sâmbătă, procurorii militari au precizat că s-au sesizat din oficiu în urma incidentelor violente care au avut loc vineri seară, în Piața Victoriei, dar și că au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii.

Close
Închide
  Close