Investigație de Mirela Neag, Adriana Oprea, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Bernie Gravett a fost inspectorul principal în Operațiunea Golf, care a operat sub legile Uniunii Europene ca o investigație făcută împreună cu Poliția Română, DIICOT, Europol, Eurojust și alte agenții între 2008 și 2010.

El a dorit să vadă și cititorii Libertaea cum a fost pregătit cazul, în Marea Britanie, și a trimis un film în care arată probele șocante adunate.

Acest film este folosit acum de inspectorul Gravett, care acum se ocupă de pregătirea oamenilor legii în combaterea traficului de persoane, ca exemplu pentru a arăta cum se face o urmărire a suspecților.

Probele nu au fost însă administrate în România.

În imagini apar mai multe femei care împing cărucioare prin Londra în august și septembrie 2009.

E vorba despre trei filmări diferite în care apare Speranța Mihai. În cele trei clipuri diferite, femeia are câte un bebeluș diferit, nici unul dintre aceștia nefiind al ei! Iar cel mic dintre copiii folosiți de traficanți avea doar două luni.

VIDEO / Iată probele zdrobitoare din cazul "Țăndărei", trimise de polițistul care a coordonat operațiunea în UK!

Speranța Mihai și unul dintre micuții traficați încă din cărucior

În prima filmare a camerelor de supraveghere apare însoțită de o fată de 13 ani, „care era sclavul casei”, spun oamenii legii din UK.

Nici această fetiță nu era a Speranței.

Speranța și soțul acesteia, Gheorghe Mihai, locuiau în condiții insalubre la vest de Londra, în orășelul Slough.

VIDEO / Iată probele zdrobitoare din cazul "Țăndărei", trimise de polițistul care a coordonat operațiunea în UK!

Pâlcuri de femei din România scoteau copiii aduși din Țăndărei la cerșit

Victimele, culcate cu cearșaful pe jos și un frigider aproape gol

Condițiile în care erau exploatați copiii alcătuiesc un decor dickensian postmodern. Culcușul copiilor este improvizat pe jos.

Doi dintre aceștia sunt filmați de autoritățile engleze cu cearșaful pus direct pe podea.

VIDEO / Iată probele zdrobitoare din cazul "Țăndărei", trimise de polițistul care a coordonat operațiunea în UK!

În imagini se observă cum unicul frigider, scos din priză, are o singură bucată de carne, o pungă cu legume și, alături, o ladă cu cepe.

VIDEO / Iată probele zdrobitoare din cazul "Țăndărei", trimise de polițistul care a coordonat operațiunea în UK!

Frigiderul soților Mihai, aproape gol, sursă de hrană pentru 7 copii

Speranța și Gheorghe Mihai au fost condamnați în Anglia pentru mai multe capete de acuzare, printre care neglijarea copiilor și spălare de bani. Aceștia au pledat „vinovat”. În România, doar Speranța Mihai apare în dosar, însă ca martor.


Citește și:

120 de condamnați în Anglia, niciunul în România! Același procuror DIICOT care nu i-a cercetat pe colonelul SRI Predoiu, fratele șefului SIE, și pe ceilalți ofițeri din dosarul de trafic de minore „Shanghai” a ratat toți inculpații în „Academia de Trafic de Minori Țăndărei”!

VIDEO/ Cum s-a făcut de râs justiția din România! Imaginile complete ale perchezițiilor DIICOT din Țăndărei, 2010: elicoptere, 120 polițiști, 200 jandarmi, oameni ridicați din pat, bani și AK-47 confiscate. Finalul: toți interlopii au scăpat în primă instanță

Prima reacție după articolele Libertatea: DIICOT a făcut apel în cazul Țăndărei!

Scrisoarea tulburătoare și imagini cu bebeluși scoși la cerșit, trimise de ofițerul de poliție care a coordonat operațiunea „Țăndărei” în UK: „E o perioadă tristă pentru Justiția din România”