Mergi direct la conținut »
VIDEO| Traseul Papei din papamobil. Cum o să vadă Suveranul Pontif Bucureștiul
Ştiri Libertatea > Ştiri

VIDEO| Traseul Papei din papamobil. Cum o să vadă Suveranul Pontif Bucureștiul

În 1999, Papa Ioan Paul al II-lea devinea primul papă care pune piciorul pe pământ românesc. Vineri, la 20 de ani de la această vizită istorică, Papa Francisc va deveni al doilea șef de stat al Vaticanului care ajunge în țara supranumită Grădina Maicii Domnului

De Daniel Stanciu,

Libertatea a făcut un video care vă arată pas cu pas traseul papei prin București.

Programul Papei Francisc

Sanctitatea Sa are un program înghesuit, plin de întrevederi cu oficiali ai statului român, cu liderii Bisericii Ortodoxe Române, dar și cu enoriașii, fie ei catolici sau de altă confesiune.

Deși Papa, în vizita sa apostolică prin România va trece printr-un total de 6 orașe și localități, acesta va dormi în fiecare noapte la Arhiepiscopia Romano-Catolică de lângă Catedrala Sfântul Iosif, din București.

Orașele și localitățile ce îl vor vedea pe Papă sunt: București, Bacău, Șumuleu-Ciuc, Iași, Sibiu și Blaj

Țara la 4 ace și înarmată până în dinți pentru Suveranul Pontif

Atât capitala  cât și restul țării trec prin schimbări drastice cu ocazia vizitei papei.

Pe durata celor 3 zile cât se află pe sol românesc, Papa va fi tratat cu același nivel de securitate cu care ar fi tratat președintele Statelor Unite ale Americii dacă s-ar afla în România.

Spre exemplu, la Blaj, locul unde Papa Francisc va beatifica 7 episcopi greco-catolici, centrul orașului va fi declarat zonă pietonală, iar consumul de alcool în toate locațiile prin care va trece Papa, va fi strict interzis.

Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
Recomandări
Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
 

Bucureștiul nu se lasă nici el mai prejos. 2000 de polițiști, 1700 de jandarmi și peste 400 de ofițeri ISU se vor asigura de buna desfășurare a evenimentelor legate de Papă.

Pe lângă forțele de ordine de pe străzi vin și multe restricții de trafic. Libertatea a scris despre traseul complet al Papei prin București, parcările ce vor trebui eliberate, opririle pe care le va face acesta, precum și unde se va întâlni cu enoriașii aici (link).

 

Citește și:

VIDEO | Libertatea prezintă un fenomen înfiorător: în ultimii șapte ani, cel puțin opt copii au murit în fosele septice în România, iar alți cinci au fost la un pas de moarte!

PAPA FRANCISC, LA BUCUREȘTI | Ghidul complet al vizitei Suveranului Pontif în Capitală. Unde vor fi restricții de trafic, cum vor circula mijloacele de transport în comun, unde va dormi și ce program va avea Sanctitatea Sa

Close
Închide
  Close