Mergi direct la conținut »
UPDATE: Vlad Voiculescu, inițiatorul ”Rețelei citostaticelor”, numit ministru al Sănătății
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE: Vlad Voiculescu, inițiatorul ”Rețelei citostaticelor”, numit ministru al Sănătății

UPDATE: Vlad Voiculescu, inițiatorul ”Rețelei citostaticelor”, numit ministru al Sănătății

UPDATE 14.35: Vlad Voiculescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, la Palatul Cotroceni, la eveniment participând toţi membrii Cabinetului condus de Dacian Cioloş, din partea Parlamentului fiind prezent doar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

„Vă felicit pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat. Dumneavoastră sunteţi cunoscut multora Klaus_Iohannis_01_c5b1de8fb5_02_f227598f24_16.jpg prin faptul ca v-aţi implicat la un moment într-o chestiune a sistemului de sănătate din România când mulţi îşi pierduseră speranţele. Aţi reuşit atunci să rezolvaţi o problemă extrem de complicată, cu citostaticele, aţi redat multor bolnavi speranţa, dar, cel mai important lucru, aţi redat speranţă celor care au fost convinşi tot timpul, dar n-au văzut cum se poate corecta sistemul”, i-a spus Iohannis lui Vlad Voiculescu.

El i-a transmis acestuia că acum are şansa de a se implica din poziţia de ministru şi de a corecta problemele sistemice din Sănătate.

„Chiar aveţi şansa să corectaţi lucrurile. Cu siguranţă, nu veţi corecta toate lucrurile, nu veţi rezolva toate problemele, dar această independenţă politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra şi a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat alţii, fiindcă le-a fost frică, de obicei, de propriul partid, câteodată şi de opoziţie, foarte rar de opinia publică. Iar, în continuare, veţi avea toată libertatea şi tot sprijinul meu să veniţi cu politici publice în acest caz specific, în domeniul sănătăţii, care vin să îmbunătăţească net sistemul, în fond pentru singurul scop pentru care merită, ca acest sistem să funcţioneze pentru oameni, ca expresia «pacientul în centrul sistemului de sănătate» să nu fie un slogan, ci o realitate”, a adăugat Iohannis.

UPDATE 1: Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de numire a lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Vlad Voiculescu va avea loc vineri, la ora 14,00, la Palatul Cotroceni.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Premierul Dacian Cioloş a transmis preşedintelui României, joi seara, propunerea de numire ca ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu, propunere ce urmează să fie aprobată de către Klaus Iohannis prin decret prezidenţial.

”Premierul Dacian Cioloş a înaintat astăzi preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de numire a lui Vlad Vasile Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii”, a anunţat biroul de presă al Guvernului.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de News.ro, ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Sănătăţii ar urma să aibă loc în cursul zilei de vineri.

Informaţiile privind intenţia de nominalizare a lui Voiculescu, în prezent consilier al ministrului Finanţelor, au apărut încă de marţi, când premierul Dacian Cioloş a discutat cu acesta.

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

Jurnalul de fapte bune al viitorului Ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu, posibil viitor Ministru al Sănătății, este considerat de multe persoane un adevărat erou. Trimis de părinți să facă facultatea la Viena, acesta revenea în vacanța de vară acasă, la Brănești, Dâmbovița, pentru a organiza tabere de germană pentru copiii din localitatea sa natală. Pentru a-și permite, aduna donații de la colegii săi.

În 2008 a pus bazele unui grup pentru sprijinul bolnavilor de cancer din România. ”Reţeaua citostaticelor”, alcătuită din voluntari care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, care nu se găseau deloc în spitalele şi farmaciile româneşti.

“Oamenii din țară aveau nevoie și medicamentele erau aici. Îi căutăm pe cei care aveau nevoie de medicamente pe forumuri. I-am strâns apoi pe colegii mei din birou, un slovac și un ungur și le-am spus că dacă vor să facă o faptă bună atunci să pună mână pe telefon, să sune în țările lor prin farmacii și să vedem unde găsim medicamentele cele mai ieftine”, declara în 2012 Vlad Voiculescu pentru Hotnews. 

La 8 ani de la înființare, ”rețeaua citostaticelor” încă funcționează, iar problema este departe de a fi rezolvată. În continuare, cei care se implică o fac la limita legii, având în vedere că în Uniunea Europeană este interzis transportul de medicamente, altele decât cele destinate uzului personal. 

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele
Recomandări

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele

 “Nu mi-e frică când trec cu ele prin vamă. De ce să-mi fie frică? Regulile sunt foarte neclare și sunt dispus să uzez de asta. Cei de la aeroport care controlează bagajele nu mă pot arestă. Poate că e un mod simplist de a gândi, dar nu văd pericolul imediat. Și dacă mă arestează, abia aștept să se întâmple. Deși o spun cu o oarecare reținere. Dar chiar aș fi un subiect de presă foarte bun: băiatul spălat care aduce medicamente pentru copiii cu cancer a fost arestat”, declara Vlad Voiculescu. 

Voiculescu are o experienta de peste 10 ani în consultanța financiară la Viena, dar și în diferite activități caritabile în domeniul sănătății în România. În 2013 a fost ales vicepreședinte și trezorier al European Cancer Patient Coalition, cea mai mare coaliție euroapnă care luptă pentru drepturile pacienților diagnosticați cu cancer.

Mai mult decât atât, după tragedia din Colectiv, Voiculescu s-a implicat în transferul și tratamentul răniților în spitalele din Austria și Germania. Și asta nu e tot. Alături de omul de televiziune Melania Medeleanu, în 2013, Voiculescu a pus bazele primei tabere destinate exclusiv copiilor bolnavi de cancer din România. Taberele, organizate în perioada de vară, sunt gratuite și funcționează pe bază de voluntariat și donații.

Când a fost numit în Ministerul Finanțelor, în urmă cu un an, Vlad Voiculescu revenea în România după 14 ani petrecuţi la Viena. Acolo, el a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration şi a acumulat o experienţă de peste 10 ani în domeniul financiar. Ultima poziţie deţinută înaintea numirii la Finanţe a fost de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG.

Close
Închide
  Close