De Răzvan Mihalașcu,

Decizia privind construirea uzinei auto din Turcia este încă în așteptare și nu va fi luată până în luna februarie 2020. Sursele citate precizează că nu nu sunt luate în considerare alte țări în afară de Turcia.

În octombrie, Volkswagen a amânat decizia referitoare la construirea unei fabrici în Turcia, pe fondul criticilor internaționale privind operațiunile militare desfășurate de armata turcă în Siria.

Grupul Volkswagen analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, printre care România, Serbia şi Bulgaria. De altfel, tot în luna octombrie, ministrul demis la Mediului de Afaceri anunța că Guvernul a reluat discuțiile cu grupul Volkswagen pentru a face o investiție în România.

În cele din urmă, grupul german a optat pentru Turcia, notează sursa citată. În Manisa, la 40 de kilometri de orașul Izmir, ar urma să se construiască o uzină cu o capacitate de 300.000 de vehicule pe an.

În Turcia ar urma să fie fabricate modelele Passat și Skoda Superb, începând din anul 2022.

Potrivit sursei citate, Volkswagen nu reuşeşte să-şi depăşească rivalii din Asia din cauza costurilor ridicate cu forţa de muncă la fabricile sale din Europa de Vest. Din acest motiv, conducerea grupului german a decis o schimbare a direcției, spre Europa de Est.

Volkswagen are uzine în regiune, care produc pentru diferitele sale branduri, în Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria şi Bosnia-Herţegovina.

Din portofoliul grupului Volkswagen fac parte 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Citeşte şi:

Un tânăr de 23 de ani vrea să dea lovitura în agroturism. Îi cazează pe turiști în butoaie de lemn: „M-am gândit să fac ceva unic în România”

Grupul Volkswagen, interesat de o uzină în România. La concurență cu Bulgaria și Turcia pentru producerea mașinilor Skoda

Ileana Văcăroiu, șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan”, spune că profesorul pe fals Checheriță trage sforile astfel încât ”7 rezidenți din 24 au ajuns să umilească medici!”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați