MENIU CAUTĂ
01 Mai. 2018 09:02

Vremea în minivacanța de 1 iunie. Prognoza meteo pentru vineri, sâmbătă și duminică

Distribuie

Vremea în minivacanța de 1 iunie. Următoarele trei zile, începând cu Ziua Copilului, 1 iunie, aduc o vreme frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât normalul acestei perioade. Ploile pot apărea doar la munte iar instabilitatea atmosferică se va extinde pe teritoriul țării, începând cu data de 3 iunie. Mercurul din termometre va atinge și valoarea de 34 de grade Celsius.


Citește și: Ce poți face de 1 Iunie în București. Evenimente inedite, organizate de Ziua Copilului


Vremea în minivacanța de 1 iunie. De Ziua Copilului, vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, cu temperaturi maxime între 27 şi 34 de grade Celsius. Valori uşor mai scăzute se vor înregistra pe Litoral şi în Delta Dunării, unde vor fi între 22 şi 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și mai ales la munte aversele şi descărcările electrice vor fi prezente, în special după-amiaza şi seara. Minimele termice, la nivel naţional, vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, arată Agerpres.

Sâmbătă. 2 iunie, vremea se menține în același trend, în aproape toată ţara, cu maxime în general între 23 şi 31 de grade. Situația se schimbă însă în nord-vestul şi centrul ţării. „Vor fi intervale de timp cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, punctiform cu condiţii de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar pe suprafeţe mici. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade”, a precizat meteorologul ANM, Diana Giurgiu.

Duminică, în regiunile din vestul, centrul şi nordul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, iar valorile termice diurne vor marca o scădere faţă de ziua anterioară. Astfel, vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată al vântului şi condiţii de grindină. Izolat, sunt aşteptate cantităţi de apă mai importante. „În restul teritoriului vom avea o vreme ce se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, local călduroasă îndeosebi în sud, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile doar pe arii mai restrânse, cu precădere în orele serii şi la începutul nopţii. Temperaturile maxime vor oscila între 21 de grade pe Litoral şi 32 de grade în Lunca Dunării şi în centrul Munteniei, iar cele minime între 11 şi 18 grade”, a subliniat meteorologul de serviciu al ANM.

Vremea în minivacanța de 1 iunie în București. Vineri, sâmbătă și duminică, vremea va fi călduroasă în Capitală. Pe 1 iunie, temperatura maximă va fi de 32 – 33 de grade iar sâmbătă aceasta va ajunge în jurul valorii a 30 de grade, la fel şi duminică. „Duminică, însă, cerul va deveni variabil cu înnorări temporare şi în special seara şi la începutul nopţii va creşte probabilitatea de apariţie a averselor. Temperaturile minime vor fi în jurul a 15 grade”, a mai spus meteorologul.

Vremea în minivacanța de 1 iunie pe litoral. NU se așteaptă ploi pe litoral, ci doar intensificări ale vântului. „În cursul zilei de 1 iunie vântul va avea unele intensificări, cu viteze de până la 45-50 km/h. Sâmbătă se va mai domoli, vitezele ajungând până la 35-40 km/h, acestea menţinându-se şi în cursul zilei de duminică. Tot duminică, dar spre orele serii şi pe parcursul nopţii, va creşte probabilitatea de apariţie a averselor”, a menţionat meteorologul ANM.


IGSU: Școlile nu pot fi închise, chiar dacă nu au autorizație de securitate la incendiu (VIDEO)


 

Citește mai multe despre 1 iunie, Ziua Copilului pe Libertatea.

Comentarii