Mergi direct la conținut »
Zeci de mii de pachete de țigări de contrabandă, confiscate de vameșii români în ultimele zile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Zeci de mii de pachete de țigări de contrabandă, confiscate de vameșii români în ultimele zile

Zeci de mii de pachete de țigări de contrabandă, confiscate de vameșii români în ultimele zile

Peste 48.000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 554.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră sătmăreni în urma a două acţiuni desfăşurate, la acest sfârşit de săptămână, la frontiera cu Ucraina, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF)

De Dragoș Tănase,

Astfel, un echipaj al Poliţiei de Frontieră Tarna Mare, judeţul Satu Mare, a observat sâmbătă seara, în jurul orei 22,30, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase.

Poliţiştii au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul Poliţiei de Frontieră, acestea au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii de poliţie au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au dispersat în direcţii diferite.

S-au luat măsuri de monitorizare şi cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 14 colete cu ţigări. Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.600 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 112.320 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Brodina şi Sighetu Marmaţiei au descoperit, în ultimele 48 de ore, în apropierea graniţei mai multe colete cu ţigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 38.527 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 441.700 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Bărbat din Dorohoi, prins în Botoșani cu aproximativ 10.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Recent, un bărbat de 34 de ani, din municipiul Dorohoi, a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani, după ce a fost prins în flagrant în timp ce transporta cu o autoutilitară aproximativ 10.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Potrivit sursei citate, maşina cu ţigări nu a oprit la semnalele unor poliţişti, iar, după ce a fost urmărită în trafic, a fost interceptată pe Bulevardul George Enescu din Botoşani.

Imediat după ce a oprit maşina, şoferul, dar şi un pasager de pe scaunul din dreapta au fugit. Poliţiştii au reuşit prinderea unuia dintre ei, fiind în căutarea celui de-al doilea.

„Conducătorul auto nu a respectat semnalele regulamentare de oprire efectuate de poliţişti, organele de ordine procedând la urmărirea acestuia în trafic, fiind interceptat pe Bulevardul George Enescu. Întrucât la observarea poliţiştilor ocupanţii au părăsit în fugă locul faptei, colegii din cadrul biroului de ordine publică au pornit în urmărirea lor şi au reuşit prinderea unuia dintre ei. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Botoşani pentru audieri. De asemenea, autovehiculul respectiv a fost ridicat de poliţişti în vederea continuării cercetărilor, în interiorul acestuia fiind identificate mai multe colete susceptibile a conţine ţigarete provenite din activităţi de contrabandă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Poliţie Judeţean Botoşani, Maria Carp, pentru Agerpres.

Asupra bărbatului reţinut a fost găsită şi o sumă de aproximativ 10.000 de euro.

În luna februarie, mai mulți angajaţi ai căilor ferate din R. Moldova au fost prinşi cu ţigări de contrabandă în trenul Chișinău-București.

Recent, un polițist din Arad a fost arestat, fiins prins cu țigări de contrabandă. Marfa valorează peste un milion de lei

FOTO – Poliția de Frontieră


Citește și… AFACEREA COCAINA, PARTEA A DOUA | Bătut, nemâncat două zile și ținut într-o celulă cu alți 50 de deținuți!

EXCLUSIV | AFACEREA COCAINA: Un tânăr român cărăuș de droguri din America de Sud în Europa, plătit cu 4.000 de euro pentru un transport, povestește ce sume imense trec prin mâinile traficanților și cum a fost prins și închis în Brazilia!


 

Close
Închide
  Close