Mergi direct la conținut »
Zeci de români, evacuați dintr-o clădire din Berlin. Locul era focar de infecție Galerie foto
5imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Zeci de români, evacuați dintr-o clădire din Berlin. Locul era focar de infecție

Zeci de români, evacuați dintr-o clădire din Berlin. Locul era focar de infecție

Zeci de români care trăiau în condiții inumane, într-un imobil din Berlin, ocupat ilegal, au fost evacuați luni, în urma unei intervenții a trupelor speciale germane.

Luni, 16 aprilie, 120 de polițiști înarmați și echipați ca în cazul unui atac cu arme chimice, au descins într-un imobil din cartierul Berlin-Wedding.

Decizia de evacuare a zecilor de români fost luată, după ce în imobil au avut loc mai multe incendii, iar autoritățile au aflat că apa a fost triată de multă vreme și în casă erau trase cabluri imporvizate pentru curent electric. În plus, locul era considerat de autorități drept un focar de infecție.

Pompierii care au intervenit pentru a stinge incendiile au fost șocați de conțiile în care trăiau românii. În interior se aflau munți de gunoaie, șobolani, miros de fecale și urină.

Presa berlineză a relatat de mai multe ori despre condițiile în care trăiau românii în acel imobil, iar jurnaliștii au spus că este ”Casa Groazei”.

Alături de români, în imobil mai tăriau bulgari și albanezi, alături de mulți copii.

În total, 42 de persoane au fost evacuate. Autoritățile urmează, cel mai probabil să înceapă demersurile pentru expulzarea cetățenilor în cauză, care locuiesc în Berlin, fără forme legale.


EXCLUSIV / INTERVIU cu jurnalistul care a filmat primele zile ale războiului din Siria: ,,Crimele vor continua încă zece ani”

Close
Închide
  Close