12 Apr. 2018 21:00

VIDEO EXCLUSIV/ Povestea din spatele hainelor lui Celentano din Las Fierbinți. Stilista Monica Florescu a muncit din greu pentru a obține efectul de „murdar”

Distribuie

Serialul „Las Fierbinți' are un real succes nu doar datorită actorilor, scenografului și a producătorului, ci și stilistelor și fetelor care se ocupă de make-up și păr. Stilista Monica Florescu ne-a povestit ce se întâmplă de fapt în spate costumelor și cum hainele lui Celentano din Las Fierbinți ajung așa ponosite.

Născută în Buftea, Monica Floreascu a avut șansa să descopere de mică decoruri și costume de film, având primul job ca stilistă pentru un proiect de televiziune chiar la vârsta de 17 ani.  Tânăra a ajuns să lucreze pentru serialul de comedie încă din primul sezon, predând ștafeta Alexandrei Voloacă acum doi ani, în momentul în care a rămas însărcinată. Invitată în studioul Ringier, Monica ne-a povestit cât de multă muncă implică realizarea costumațiilor pentru personajele din „Las Fierbinți'. „Am fost alături de familia Las Fierbinți de la primul sezon și de la început am comunicat foarte bine cu Dragoș Buliga. De altfel cu el mă consult atunci când conturăm costumația unui personaj. Totul are o logică', a încept interviu Monica Florescu, ajungând treptat să ne explice că ceea ce nouă, telespectatorilor ni se pare o joacă, cum că Dalida, Aspirina, Celentano sau Giani poartă hainele la întâmplare, este de fapt un haos controlat. Spre exemplu, hainele ponosite pe care le îmbracă Celentano, Firicel sau Ardiles trec prin mai multe procedee până să pară așa uzate. „Hainele acelea ajung așa cu foarte multă muncă. Se cheamă patină. Un obiect nou ajunge să arate ca folosit după nenumărate procedee de patină. Trebuie fiert, lăsat la soare, etc. În trusa mea există niște prafuri speciale cu care murdăresc hainele. Pur și simplu mă joc cu aceste prafuri. Alte haine le ard. Este foarte multă muncă', ne-a povestit Monica, completând că niciun actor nu a primit haine second-hand. Nu poți să-i dai unui actor haine murdare cu adevărat. Eu nu aș purta o haină murdară cu adevărat și tot timpul mă pun în pielea actorilor. Așa că trebuie să „păcălim' pentru a arăta un costum de genul celui purtat de Celentano, Firicel sau Ardiles, pe micul ecran. Uite spre exemplu, pentru că pe monitor rulează acum imagini cu Celentano, petele acelea de grăsime sunt făcute cu vaselină sau cu o cremă foarte grasă peste care poți să pui prafuri și reiese ce se vede. Această murdărie'. În ceea ce privește viața personală, Celentano din Las Fierbinți se lasă pe mâna soției când vine vorba de haine. Cu alte cuvinte Adrian Văncică are stilist atât la job cât și acasă.

 

Comentarii