Mergi direct la conținut »
Câte mașini de colecție deține Ion Țiriac. Roxana Ciuhulescu a făcut totul public. “Se află și fosta mașină a lui Elton Jhon”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Câte mașini de colecție deține Ion Țiriac. Roxana Ciuhulescu a făcut totul public. “Se află și fosta mașină a lui Elton Jhon”

Câte mașini de colecție deține Ion Țiriac. Roxana Ciuhulescu a făcut totul public. “Se află și fosta mașină a lui Elton Jhon”

Roxana Ciuhulescu a discutat despre colecția impresionantă de mașini de colecție pe care o deține Ion Țiriac. Fosta prezentatoare tv a dezvăluit  că piesa de rezistență din galerie este reprezentată de fosta mașină a celebrului Elton Jhon.

”Domnul Țiriac are 340 de mașini de colecție, dar în galerie intră cam 160-180 de mașini, puse destul de apropiat. La câteva săptămâni le schimbă în galerie. Printre acestea se află și fosta mașină a lui Elton Jhon, să știi, acest Rolls Royce. A coborât mireasă din această mașină. Superbul exemplar nu a fost achiziționat la licitație. Pentru foarte multe mașini, Ion Țiriac s-a deplasat special să le vadă în străinătate, apoi le-a cumpărat. După aceea, mașinile au intrat pe mâna inginerilor, pentru că are o adevărată echipă în spate, care le-au pus la punct, unele fiind restaurate.

Ion Țiriac a investit foarte mulți bani în această colecție. Este unul dintre cei mai mari colecționari din lume, cunoscut și recunoscut pentru acest hobby. Unele dintre ele nu sunt înmatriculate sau le înmatriculează ocazional”, a spus Roxana Ciuhulescu, la Digi Sport.

Ultimele intrări în colecția de automobile a lui Ion Țiriac – ”Țiriac Collection” – s-a îmbogățit în primăvara acestui an, cu trei modele exclusiviste, ale căror prețuri de catalog, însumate, depășesc un milion de euro.

Unul este Ferrari F12 Tour de France Limited Edition, care, după cum reiese din denumirea oficială, a fost produs în numai 799 de exemplare. Constructorul a dorit să aducă un omagiu celebrei curse auto de anduranță (a nu se confunda cu Turul ciclist al Franței) pe care ‘căluțul cabrat’ a dominat-o în anii 50-60. Al doilea este Mercedes Maybach S 650 Cabriolet, un ‘monstru’ elegant, de 630 de cai putere, produs în numai 300 de exemplare.

Citește și

VIDEO / Interviu cu Pavel Popescu, tânărul care a ajutat din Norvegia victimele de la Colectiv. A lăsat Țara Fiordurilor pentru politica din România

 

Close
Închide
  Close