Mergi direct la conținut »
Cele mai triste amintiri ale Maiei Morgenstern. "Mâncam pâine cu margarină și Vegeta și citeam despre friptură"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Cele mai triste amintiri ale Maiei Morgenstern. "Mâncam pâine cu margarină și Vegeta și citeam despre friptură"

Cele mai triste amintiri ale Maiei Morgenstern. „Mâncam pâine cu margarină și Vegeta și citeam despre friptură”

Renumita actriță și-a amintit de vremurile grele trăite înainte de Revoluția din 1989. Maia Morgenstern, care anul acesta a îmnplinit 55 de ani, este una dintre cele mai de succes actrițe din România.

De Dana Aramă,

Artista, care și-a dat demisia din fucția de director al Teatrului Evreieesc de Stat, și-a amintit de vremurile de dinainte de Revoluția din 1989, când lumea găsea foarte greu d mâncare.

„Cu treizeci de ani în urmă. La Piatra Neamț. Puneam margarină pe pâine. Pâinea era pe cartela. Și margarina. Sau untul. Dar nu se găsea. Apoi presaram Vegeta. Obținută cu greu, pe parale multe… din Iugoslavia. De la sârbi.
Apoi citeam cartea de bucate. O aveam de la mama. Veche și cu gravuri. Sanda Marin. Uneori se lua curentul. Deseori
Mâncăm pâine cu margarină și Vegeta și citeam despre friptură…si vânat….si sos… si multe alte bunătăți. În piața se vindeau ghebe-ciuperci .Și struguri.
Câteodată făceam rost de un sac de cartofi. Foloseam același ulei- era pe cartelă – să prăjim cartofii de nu știu câte ori. Între timp mâncam pâine cu margarină și cu Vegeta și citeam Sanda Marin.
Berea se găsea- atunci când se găsea – în sticle de jumate. Verzi sau maro. Mirosea -avea gust de – a ulei. Nu făcea spumă. „Nici dacă o turnai de la balcon”- spune prietenul meu cel mai bun, Mircea Rusu. El spune și altele. Mai bine și mai cu umor.
… Sunt la Piatra Neamț acum. La mall. E frumos. Mi-am cumpărat o bere….nu pot să o beau. Ma îneacă. Plânsul
Înțeleg. Eu sunt patetică. Iar voi aveți treburi mai importante”, a mărturisit Maia Morgenstern.


Citește și: EXCLUSIV | Ce sacrificii a făcut Iuliana Tudor de dragul carierei. „Am lăsat pe drum…”


 

Close
Închide
  Close