Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Maia Morgestern dezvăluie ce o menține în formă. ”În primul rând teatrul, echilibrul și bunul simț”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Maia Morgestern dezvăluie ce o menține în formă. ”În primul rând teatrul, echilibrul și bunul simț”

EXCLUSIV/ Maia Morgestern dezvăluie ce o menține în formă. ”În primul rând teatrul, echilibrul și bunul simț”

Este una dintre cele mai titrate actrițe de la noi, cu zeci de roluri la activ, în teatru și în cinematografie. Maia Morgestern dezvăluie care este cheia succesului pentru o asemenea carieră.

De Ana Maria Păsat,

Nu i-a plăcut niciodată să iasă în evidență, dar a reușit acest lucru. Maia Morgestern s-a dedicat teatrului și cinematografiei și, la 55 de ani, are o carieră de invidiat. Pentru ea, chiar și cel mai bun mod de a-și petrece timpul liber îl reprezintă tot teatrul.

Foto: Dumitru ANGELESCU

”Asta face parte din mine, asta sunt eu. Dacă sunt pe scenă, înseamnă că am timp, ăsta e timpul meu, teatrul”, a mărturisit actrița pentru Libertatea.

Maia Morgestern a dezvăluit, totodată, și ce o menține în formă zi de zi. ”Am grijă de toate, inclusiv la ce mănânc. Dar echilibrul și bunul simț mă mențin în formă”, a spus aceasta.

Subtil, actrița a dat de înțeles că este în dezacord cu colegii săi de breaslă care se plâng de investițiile mici care se fac în teatru și în fenomenul cultural de la noi.

”În primul rând, investim noi, și anume resurse umane. E la modă să te văicărești despre tot, dar atunci când ideile sunt, se concretizează și le pui foarte clar într-un cadru și știi ce vrei, și știi ce proiecte vrei să investești, atunci vei găsi și înțelegere și susținere”, a precizat aceasta.

A acceptat să cânte fără onorariu!

Maia Morgestern a urcat în cursul serii de duminică pe scena amplasată în Parcul Lumea Copiilor, și nu pentru a face ceea ce știe cel mai bine, teatru, ci pentru a cânta muzică evreiască, în cadrul unui eveniment cultural, ”Ziua Europei. Unitate în diversitate”!

”Am primit invitația Centrului Cultural European și pentru Tineret pentru UNESCO, Nicolae Bălcescu, să celebrăm alături de celelalte minorități, centre culturale, cine a dorit să o facă un moment în care putem să fim împreună, să cântăm împreună, să celebrăm pacea, unitatea în diversitate. M-am bucurat de prezența, de reacția publicului, de prezența colegilor mei. A fost o expresie , o ”declarație de dragoste” față de muzica evreiască, muzica tradițională, folclorică. Nu știu dacă am cântat eu sau nu, dar a fost un moment în care mi-am amintit de muzica evreiască”, a mai spus Maia Morgestern pentru Libertatea.

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!
Recomandări

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!

Invitată de Alexandra Dobre, fosta consilieră a lui Gabriel Oprea, în prezent director cultural, cu care are o relație foarte bună de amiciție, actrița a venit din plăcere, fără a percepe vreun onorariu!

Ce spune despre fiicele sale

În afara scenei, Maia este mamă a trei copii. Actrița are un fiu, Tudor, de 30 de ani, care i-a călcat pe urme în profesie, dar și două fiice, Eva Leea Cabiria, de 17 ani, şi Ana Isadora, de 9 ani. Actrița a dezvăluit că nu le-a impus niciodată nimic celor două fete, încă minore, și nici nu are de gând să o facă.

”Fetele mele, de iubit, iubesc orice manifestare culturală și sunt la curent cu tot felul de evenimente, dar eu nu le impun nimic, să facă sau nu teatru”, a spus aceasta.

CITEȘTE ȘI: Cum a ajuns Dr. Quinn la cheremul Maiei Morgenstern. Imagini inedite, în premieră, cu cele două mari actrițe

Close
Închide
  Close