Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Trucia:

Despre Turcia

Turcia este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest și 3% în Europa. Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; Irak și Siria la sud. Turcia este o republică democratică, laică, constituțională al cărei sistem politic a fost stabilit în 1923.

Capitala Turciei e Ankara, nu Istanbul, așa cum cred majoritatea străinilor.

Strâmtoarea Bosfor care separă Asia de sud-vest de Europa de sud-est se află în Turcia. Anatolia e situată între Marea Neagră la nord și Marea Mediterană la sud, cu Marea Egee și Marea Marmara la vest. Unii geografi consideră Turcia ca o parte a Europei datorită anumitor caracteristici culturale, politice și istorice. Datorită poziției sale geografice între Europa și Asia și între trei mări, Turcia a fost o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații și un centru de comerț.

Turcia a devenit o destinație populară pentru plajele sale, dar și pentru cultură, spa și îngrijire medicală. Turismul din Turcia se bazează în mare parte pe o varietate de situri istorice și pe stațiunile de pe litoral, de-a lungul coastelor sale din Marea Egee și Marea Mediterană.

Povestea rusului care și-a părăsit țara pentru a lupta împotriva lui Putin. Acum conduce militari ucraineni în războiul contra compatrioților săi
Recomandări
Povestea rusului care și-a părăsit țara pentru a lupta împotriva lui Putin. Acum conduce militari ucraineni în războiul contra compatrioților săi

Descoperă 25 de curiozități despre Turcia

Locuri frumoase de vizitat în Turcia

Cel mai vizitat oraș și totodată stațiune turistică de pe riviera turcească este Antalya, după care urmează Belek, Alanya, Kemer, Marmaris, frumoasa Fethiye, Bodrum și Ceșme.

Ceea ce face Antalya și mai interesantă este, că iarna se poate schia în Munții Taurus care înconjoară orașul, iar apoi se poate face o baie în mare.

În afara de orașele de pe rivieră, o alta destinație foarte populară în Turcia este Istanbul, capitala culturală a țării, faimoasă nu numai datorită bogăției culturale și a numeroaselor obiective turistice antice, medievale și noi, ci și pentru multitudinea restaurantelor, pub-urilor și locurilor de distracție care oferă o viață de noapte agitată.

Alte obiective turistice vizitate și cunoscute din Turcia sunt: Orașele vechi Izmir, Troia, Efes – care oferă turiștilor ruinele orașelor antice grecești; Pamukkale – cunoscut pentru cele mai mari bazine de calcar cu apă termala din lume precum și Kappadokia – faimos pentru aranjamentele de case subterane din peștera.

Corespondență de la Cannes. Pronosticuri înainte de seara premiilor. Cristian Mungiu ar putea fi pe lista câștigătorilor. Care sunt ceilalți posibili învingători
Recomandări
Corespondență de la Cannes. Pronosticuri înainte de seara premiilor. Cristian Mungiu ar putea fi pe lista câștigătorilor. Care sunt ceilalți posibili învingători

Descoperă cele mai frumoase stațiuni și plaje din Turcia

Locuri de vizitat în Turcia – cele mai apreciate destinații turistice

Istanbul

Locuri de vizitat în Turcia - Istanbul
Locuri de vizitat în Turcia – Istanbul

Istanbul este singurul oraș construit pe două continente Acest oraș antic este situat în cea mai mare parte pe continentul asiatic, dar câteva procente din suprafața totală a orașului se află și în Europa, ceea ce îl face unic, deoarece este construit pe două continente.

Grand Bazaar din Istanbul se numără de asemenea printre cele mai vizitate obiective turistice din Turcia și din Europa. Apărut în secolul al 15-lea, Bazarul s-a tot extins și a devenit tot mai turistic, iar astăzi aici se regăsesc aproximativ 15 milioane de vânători de chilipiruri. Este locul pe care trebuie să-l vizitezi măcar o dată și de care inevitabil de vei îndrăgosti. Ca sfat, dacă te simți copleșit de mulțime, ia o pauză de kebab și o ceașcă de cafea turcească. Vei prinde și mai mult drag de shopping-ul turcesc.

Antalya

Antalya - Turcia
Antalya – Turcia

Amplasat de-a lungul frumoasei riviere turcești de pe coasta Mediteranei, Antalya este un oraș mare și vibrant, care întâmpină turiști cu numeroase stațiuni, hoteluri, baruri și restaurante. Peisajele spectaculoase încadrează orașul cu plaje superbe și munți verzi luxurianți presărați cu ruine antice. De la înot și navigație până la alpinism, vizitarea obiectivelor turistice și distracția în familie, Antalya oferă ceva pentru toată lumea.

Între ipocrizia occidentală și dragostea impusă cu tancul. De ce războiul este semnul unei mari neputințe și al unei frici profunde
Recomandări
Între ipocrizia occidentală și dragostea impusă cu tancul. De ce războiul este semnul unei mari neputințe și al unei frici profunde

O plimbare prin Kaleici, Cartierul Vechi, unde faci un pas înapoi în trecutul antic al orașului, cu vederi ale zidurilor orașului vechi, porților romane, străzi în formă de labirint și structuri istorice care includ Turnul cu Ceas și biserici, moschei și temple frumoase și vechi.

Side

Locuri de vizitat în Turcia - Side
Locuri de vizitat în Turcia – Side

Un port major în Pamfilia antică, ocupat de Alexandru cel Mare în secolul al IV-lea î.Hr., Side este astăzi un oraș pitoresc cu ruine clasice și stațiuni moderne, cu vedere la plaje cu nisip alb. Situat pe coasta mediteraneană a Turciei, în provincia Antalya, pe o mică peninsulă, Side oferă obiective turistice fantastice, viață de noapte și aventură în aer liber. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Turcia.

Bodrum

Bodrum - Turcia
Bodrum – Turcia

Situat în Mugla Povince din regiunea sudică a Mării Egee a Turciei, Bodrum este locul vechiului oraș fortificat, Halicarnassus, care odată a fost casa clădirilor din marmură, templelor, statutelor, străzilor pavate și Mausoleul, una dintre cele șapte minuni ale orașului.

După ce a căzut în ruine, orașul a rămas un sat de pescari liniștit până în secolul al XX-lea, când intelectualii turci i-au adus popularitate prin scrierile lor. Astăzi, ruinele intrigante din Bodrum, plajele uimitoare și stațiunile de pe stânci atrag oameni din toată lumea.

Efes

Obiective turistice în Turcia - Efes
Obiective turistice în Turcia – Efes

Cea mai completă metropolă clasică din Europa, Efes este un sit antic situat în Turcia Egee. Până în secolul I î.Hr., Efes era unul dintre cele mai mari orașe din tot Imperiul Roman, lăudându-se cu una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, Templul lui Artemis. Ruinele din Efes sunt bine conservate și cuprinse într-un mare sit arheologic, ceea ce îl face una dintre cele mai populare locuri de vizitat și atracții turistice din Turcia.

Capadocia

Unul dintre cele îndrăgite locuri de vizitat în Turcia, Cappadocia este cel mai bine cunoscută pentru peisajul său de basm cu formațiuni neobișnuite, asemănătoare coșurilor de fum, conurilor sau ciupercilor. Procesele naturale, cum ar fi erupțiile vulcanice antice și eroziunea, au sculptat toate aceste formațiuni ciudate de-a lungul veacurilor, unele dintre ele ridicându-se până la 40 de metri înălțime. Cu toate acestea, cu mii de ani în urmă, omenirea a adăugat note remarcabile peisajului, sculptând case, biserici și orașe subterane din stânca moale.

Ankara

Capitala Turciei, Ankara, este un oraș întins și modern, care găzduiește clădiri guvernamentale, clădiri comerciale, universități și ambasade străine. Situată chiar în centrul țării și în regiunea Anatoliei, Ankara este un important nod de transport, care unește cetățenii și turiștii deopotrivă de alte destinații importante din Turcia. Cu toate acestea, Ankara nu este doar un cetru afaceri. Acest oraș plin de viață oferă, de asemenea, câteva situri istorice și opere de artă și cultură.

Numeroase moschei istorice pot fi găsite și în tot orașul. Un reper important al secolului XX, Anitkabir, este un mausoleu care adăpostește mormântul primului președinte al Turciei, Mustafa Kemal Atatürk.

Pamukkale

Pamukale Turcia
Pamukale Turcia

De asemenea unul dintre cele mai vizitate locuri din Turcia, Pamukkale cu ale sale terase naturale a fost înscris în anul 1998 pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Terasele Pamukkale sunt localizate în zona de nord-vest a Turciei, la aproximativ 20 de kilometri de oraşul Denizli si se prezintă sub forma unor uriaşe terase albe ce par, la prima vedere de gheaţă. Regiunea s-a format pe o suprafaţă de 2,5 kilometri lungime şi 500 de metri lăţime. Anul 129 înainte de Hristos este momentul în care Imperiul Roman cucereşte oraşul antic Hierapolis, aflat la o aruncătură de băţ de Pamukkale. Împăraţii Nero şi Adrian declară zona “staţiune balneară”, uimiţi fiind de minunea pe care au întâlnit-o.

Mardin

Obiective turistice Turcia- Mardin
Obiective turistice Turcia- Mardin

Cocoțată pe un vârf de deal strategic cu vedere la câmpiile Mesopotamiei din sud-estul Turciei, Mardin este capitala provinciei Mardin. Una dintre cele mai vechi așezări din regiune, Mardin este cel mai bine cunoscută pentru diversitatea sa culturală și pentru orașul vechi cu clădiril din gresie care coboară în cascadă pe deal.

Orașul vechi al lui Mardin este ușor de vizitat pe jos. Marea Moschee, cu minaretul său înalt, este greu de ratat. Deși închisă publicului, cetatea prezintă oportunități fantastice de fotografiere. În orașul vechi există o multitudine de magazine care vând obiecte precum ceramică, argintărie, piele și piese tradiționale.

Urmărește-ne pe Google News
Metoda șocantă prin care o jurnalistă și-a dat seama că iubitul ei o înșală: „Începuse să...”
GSP.RO
Metoda șocantă prin care o jurnalistă și-a dat seama că iubitul ei o înșală: „Începuse să...”
ȘOC! Putin e DISPERAT! A schimbat legea pentru câștigarea războiului! E IREAL!
Playtech.ro
ȘOC! Putin e DISPERAT! A schimbat legea pentru câștigarea războiului! E IREAL!
Momentul impactului dintre cele două maşini care făceau întrecere pe o stradă din Timişoara. Autoturismele au fost cuprinse de flăcări
Observatornews.ro
Momentul impactului dintre cele două maşini care făceau întrecere pe o stradă din Timişoara. Autoturismele au fost cuprinse de flăcări
Horoscop 28 mai 2022. Scorpionii încep o perioadă mai senină în cuplu și alte relații de parteneriat, iar liniștea va dispărea
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2022. Scorpionii încep o perioadă mai senină în cuplu și alte relații de parteneriat, iar liniștea va dispărea
VIDEO Momentul în care o rachetă trece pe lângă un avion de linie. Imaginile surprinse de un pasager
Știrileprotv.ro
VIDEO Momentul în care o rachetă trece pe lângă un avion de linie. Imaginile surprinse de un pasager
A invitat un fotbalist acasă şi a rămas mască. Ce au făcut: ”Acum nu ştiu dacă îi mai place”
Orangesport.ro
A invitat un fotbalist acasă şi a rămas mască. Ce au făcut: ”Acum nu ştiu dacă îi mai place”
Pentru mai multe secrete de stil & sustenabilitate cu Ioana Grama
PUBLICITATE
Pentru mai multe secrete de stil & sustenabilitate cu Ioana Grama