Plante și flori care aduc noroc în casă 

Majoritatea oamenilor cultivă plante pentru că le place aspectul lor sau sunt atrași de frunzele sau de florile pe care le produc. Unii oameni cultivă plante pentru hrană.

Cei care sunt interesați de feng shui vor lua în considerare plantele care aduc noroc în casă.  Aceste plante nu numai că vor împrospăta aspectul casei, ci vor aduce mult noroc în spațiul în care locuiești. 

Când ne gândim la plante cu noroc,  ne vine în minte trifoiul cu patru foi. Cu toate acestea, trifoiul nu este singura plantă norocoasă.

Crinul păcii

Spathiphyllum wallisii – cunoscut și sub numele de crinul păcii. Potrivit feng shui, creșterea crinilor păcii înseamnă că norocul pacea îți vor invada casa odată cu această floare.

Această plantă are frunze verzi lungi și flori albe strălucitoare. Va crea o atmosferă plăcută în orice cameră. Mulți oameni cred, de asemenea, că aceste flori sunt utile pentru purificarea aerului.

Sunt deosebit de utile ca plante de birou. Crinul păcii pus pe un blat de bucătărie aduce noroc.

Palmier pitic 

Această plantă atractivă cu frunze lunguiețe are denumirea botanică de chamaedorea elegans. 

Palmierul este văzut în feng shui ca plantă care îmbunătățește echilibrul și purifică aerul.

Plantele sunt, de asemenea, versatile.  Pot sta oriunde în locuința ta, fie într-un colț al camerei, fie pe hol ori în bucătărie. 

Ficusul 

Planta de cauciuc – ficus elastica – este o plantă ornamentală populară de interior.

În aer liber, va crește până la peste 100 de metri înălțime, dar soiul de interior poate fi păstrat la o dimensiune moderată, menținându-l ușor legat și tăindu-l atent. 

 Lumina indirectă este cea mai bună pentru plantele cultivate în interior. 

Ficușii sunt considerate „plante bogate”. Se crede că atrag abundența, norocul și bogăția. Se spune că frunzele rotunde simbolizează banii și prosperitatea în feng shui.

Limba soacrei

Sanseviera este, de asemenea, cunoscută sub numele de plantă de șarpe sau limba soacrei.

Planta crește până la 60-70 de centimetri înălțime și are frunze lungi cu dungi verzi și galbene. Se pare că prosperă și cu o îngrijire minimă, dar este predispusă la daune din cauza udării excesive. 

Se consideră că limba soacrei aduce noroc. Absoarbe energiile negative din aer și elimină toxinele. Se consideră că planta dă o energie puternică de protecție și protejează casa de energia chi negativă.

Orhideele

Orhideele Phalaenopsis sunt, de asemenea Au nevoie de doar trei cuburi de gheață pe săptămână pentru udare! Aceste orhidee au nevoie de condiții umede și calde. Nu le place să fie supraîncărcate.

Pune orhideea într-un loc umbros, cu lumină puternică, pentru cele mai bune rezultate. Va înflori luni întregi și, cu puțin noroc, va reînflori.

Orhideea a fost o plantă populară în Japonia antică și a fost considerată un simbol al bogăției de către regalitate. Plantele erau păstrate în temple și adesea pictate. Se crede că orhideea aduce noroc și prosperitate acasă.

Se crede, de asemenea, că orhideele aduc dragoste și noroc, dar și ajutor în găsirea unui partener de viață potrivit.

În feng shui, orhideele simbolizează relații bune, fericire și o fertilitate mai crescută.

Bambus norocos

Planta norocoasă de bambus are numele botanic dracaena sanderiana. Sunt un gen de plante de interior ușor de cultivat, care vor adăuga o notă zen la orice decor de interior.

Conform tradițiilor chineze, semnificația bambusului norocos este determinată de câte tulpini are planta ta.

Se consideră că bambusul norocos reprezintă cele cinci elemente ale feng shui-ului. Este un simbol al averii și prosperității.

Bambusului norocos îi place lumina indirectă și o temperatură cuprinsă între 18-35 ° C. 

Arborele norocos

Planta este adesea afișată ca având cu trunchiuri împletite. Se crede că acest obicei simbolizează căutarea de bani și noroc!

Pachira aquatica se spune că atrage bogăția și aspectul bun. Este, de asemenea, gândită ca un purificator de aer.

Arborele norocos împletit este rezistent la frig. În regiunile mai reci, ar trebui să cultivi această plantă numai în interior. 

Vârf de suliță 

Cunoscută în mod obișnuit sub numele de vârf de suliță, syngonium podophyllum este o plantă feng shui. Această plantă are o frunză distinctă, care se schimbă de la forma tipică în formă de săgeată, la una cu cinci lobi pe măsură ce se maturizează.

Cei cinci lobi reprezintă cele cinci elemente: apă, foc, pământ, lemn și metal. Acest lucru îi oferă echilibrul perfect al lui Yin Yang. Se crede, de asemenea, că planta curăță aerul, așa cum fac multe plante norocoase.

Așează planta vârf de suliță pe un birou pentru a aduce idei noi și pentru a oferi inspirație.

Este rezistentă la iarnă și preferă lumina indirectă a soarelui. 

Trifoi

Deși nu este un membru real al familiei de trifoi, oxalis sau trifoi fals are frunzele tradiționale în formă de trifoi.

Toate plantele în formă de trifoi sunt considerate norocoase în feng shui. Shamrocks sunt asociate cu Irlanda. În folclorul irlandez, numărul trei este considerat foarte norocos, astfel încât plantele cu trei frunze sunt considerate plante norocoase.

O excepție comună care are trei frunze este iedera otrăvitoare. 

Cele trei frunze ale trifoiului sunt menite să reprezinte credința, speranța și iubirea. Sfântul Patrick credea că planta simbolizează Sfânta Treime. Dacă planta ta are a patra frunză,  aceasta este considerată norocoasă.

Trifoiul cu patru frunze este o variație neobișnuită a plantei obișnuite și este considerată norocoasă.

Oxalis este una dintre plantele norocoase care vor crește în aer liber în unele locații mai reci. Este rezistent la frig.

Aloe vera

Aloe barbadensis morar este o plantă care are un gel de vindecare în frunzele sale groase. Nu este de mirare că planta este considerată norocoasă!

Planta de aloe vera aduce noroc și energie pozitivă în casa ta. Se crede că energia pe care o eliberează poate combate vibrațiile proaste.

Este foarte ușor de cultivat și are nenumărate proprietăți medicale. Gelul se poate folosi pe arsuri solare, zgârieturi și tăieturi.

Plantele de aloe vera ajută la menținerea aerului curat și ar trebui cultivate în direcția nord sau est pentru cel mai bun feng shui.

Bonsai 

Denumirea botanică a acestei plante este ficus religiosa. Este considerat un copac sacru în budism, jainism și hinduism. Crescută ca plantă bonsai, se crede că aduce noroc și pozitivitate acasă.

Ficus religiosa este, de asemenea, cunoscut sub numele de Arborele Bodhi. Se spune că Buddha a atins iluminarea sub acest copac.

Plantei îi place solul umed, bine drenat și soarele din plin.

considerate plante norocoase pe care le au în casă. Chiar și unele plante comune sunt considerate norocoase!

Plante norocoase care pot fi plantate în grădini:

  • Bambus – este, de asemenea, frumos și face un bun perete despărțitor.
  • Bujori – o plantă care aduce noroc, cu flori magnifice.
  • Narcis alb – narcis papirus este foarte ușor de plantat în interior.
  • Salvie – salvia este o plantă care este adesea arsă pentru a curățarea locuinței de energii negative. 
  • Busuiocul – o planta care aduce noroc.
  • Crizanteme – se crede că acestea reprezintă bogăția și prosperitatea.

Citește și: Plante de apartament – ce flori se potrivesc în fiecare cameră sau pe balcon

Sursa foto: 123rf.com

Reacția uimitoare a Iuliei Albu când a văzut rochiile de nuntă ale Simonei Halep
PARTENERI - GSP.RO
Reacția uimitoare a Iuliei Albu când a văzut rochiile de nuntă ale Simonei Halep
BOMBĂ! Serghei Mizil, un nou gest JENANT în București. Nu i-a păsat de oamenii din jurul lui
Playtech.ro
BOMBĂ! Serghei Mizil, un nou gest JENANT în București. Nu i-a păsat de oamenii din jurul lui
Un bărbat din Gorj, eliberat recent după 23 de ani, şi-a sechestrat tatăl după ce s-a înarmat cu o bardă şi o secure. Omul s-a năpustit şi asupra oamenilor legii
Observatornews.ro
Un bărbat din Gorj, eliberat recent după 23 de ani, şi-a sechestrat tatăl după ce s-a înarmat cu o bardă şi o secure. Omul s-a năpustit şi asupra oamenilor legii
Horoscop 18 septembrie 2021. Peștii vor avea ocazia să-și limpezească mintea, să-și calmeze emoțiile furtunoase
HOROSCOP
Horoscop 18 septembrie 2021. Peștii vor avea ocazia să-și limpezească mintea, să-și calmeze emoțiile furtunoase
Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Este înfiorător ce s-a descoperit la autopsie
Știrileprotv.ro
Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Este înfiorător ce s-a descoperit la autopsie
Ţara, în stare de şoc. Vedeta unei generaţii a murit misterios. Ultimul mesaj, tulburător: "Creierul meu vreau să fie studiat"
Telekomsport
Ţara, în stare de şoc. Vedeta unei generaţii a murit misterios. Ultimul mesaj, tulburător: "Creierul meu vreau să fie studiat"
În vara asta, o bucurie deschide o alta! FRESH 0.0 – optimism 100% răcoritor
PUBLICITATE
În vara asta, o bucurie deschide o alta! FRESH 0.0 – optimism 100% răcoritor